Yunus Emre Akçaabat’ta Anıldı…

Yunus Emre Akçaabat’ta Anıldı…

Yunus Emre Akçaabat’ta Anıldı

 

Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Akçaabat Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlikle anıldı.  Gecede kaymakam ve belediye başkanı da birer şiir okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımlamasının ardından Akçaabat Belediyesi 1321-2021 700.yıl “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” adıyla bir anma etkinliği düzenledi.  Akçaabat Erol Günaydın Konferans Salonu’nda gerçekleşen gece dramatizasyon gösterisi ile başladı ve Yunus Emre’nin hayatından bir kesit canlandırıldı. Ardından Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez Yunus Emre'nin “İlim Kendini Bilmektir” ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de 'Bana Seni Gerek Seni' şiirini okudu. Gecde ayrıca, eğitimci-Yazar Miktat Eyüpoğlu, antrenör Tahir Usman, gazeteci Cengiz Bölükbaşı ve öğretmen Süleyman Şirin Yunus Emre’ye ait şiirler okudu.

Sunuculuğunu Bülent Mumcu'nun yaptığı programda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 2021 yılı Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden biri olan Yunus Emre’nin vefatının 700. Yıldönümü olması sebebiyle Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesiyle böyle bir program düzenlediklerini ifade ederek “2021 yılı Cumhurbaşkanlığımız tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildi. Biz de Akçaabat Belediyesi olarak, kültür ve sanat Faaliyetlerimiz kapsamında, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’yi anmak, anlamak ve anlatmak adına bu programı tertipledik. Önemli olan da Yunus’u anlamak, yaşantısını örnek almak, onun tavsiyelerinden faydalanabilmektir. Kısacası önemli olan kıssadan hisse çıkarmaktır. Yunus Emre yaşantısı ile anlatmak istedikleri ile bizlere çok şey anlatıyor" diyerek gecenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Program sonrasında programa katılanlara Başkan Osman Nuri Ekim tarafından birer plaket takdim edildi.

akcaabat-kaymakami-ramazan-kurtyemez.jpg

osman-nuri-ekim.jpg

akcaabat-yunus-emre-anma-koro.jpg

cengiz-bolukbasi.jpg

miktat-eyupoglu.jpg

tahir-usman.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat