Tiyatro Şöleni Sürüyor

Tiyatro Şöleni Sürüyor

Tiyatro Şöleni Sürüyor

 

Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin üçüncü akşamında Mizah Sanatı Derneği Gugukumdakiler Tiyatrosu ‘Çalıntı Eserler Tiyatrosu’ adlı oyun tiyatro severlerle buluştu.

Şükrü Üçüncü’nün yazıp yönettiği tiyatro oyununa Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları , belediye daire amirleri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Gugulumdakiler Tiyatrosu, ‘Çalıntı Eserler Galerisi’ adlı tiyatro oyunu ile kara mizah ve komediyi harmanlayarak seyircisine tiyatro dolu bir akşam yaşattı.

Oyun, ayrıntılı dekordan uzak, geniş oyuncu kadrosu, özenle hazırlanmış kostümleriyle sahnelendi. “Çalıntı Eserler Galerisi”,  seyircisini kara mizah ile düşünmeye, komedisiyle, yöresel ağızların kullanıldığı replik ve karakterleriyle de gülümsemeye sürükledi.

Oyun, dünyanın çeşitli ülkelerinden çalınarak galeri adı altında bir depoda tutulan ve tarihe adını yazdıran ünlü karakterlerin heykel ve tablolarının galerideki güvenlikçinin hayal dünyasında canlandırılmasıyla başlar. Galeride uzun yıllardır görevli olan ve neredeyse hiç insan yüzü görmemiş güvenlik görevlisi, tabloların kendisiyle konuştuğunu sanmaktadır. Bu canlandırmalarda ünlü karakterlerin tablo ve heykelleri tarihteki kimliklerine kavuşur ve aralarındaki rekabet ve çatışma bir türlü bitmez. Bu galeride bazı günler yasadışı müzayede yapılmaktadır. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sanat düşkünü zenginler, tabloları satın alarak yasadışı yollardan kendi ülkelerine götürmektedir.

Gecenin sonunda Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu oyuncuları, seyirciden büyük alkış topladı. Oyun sonunda konuşan Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Adnan Taç, salonu hınca hınç dolduran Akçaabatlı tiyatro severlere teşekkür etti.

Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, tiyatro ekibine plaket takdim ederek sergiledikleri üstün performans için oyunculara, teknik ekine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

akcaabatta-tiyatro-soleni-devam-ediyor-9.jpg

akcaabatta-tiyatro-soleni-devam-ediyor-10.jpg

akcaabatta-tiyatro-soleni-devam-ediyor-11.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kültür Sanat