Merhum Sanatçı Anılacak

Merhum Sanatçı Anılacak

Akçaabat Belediyesi tarafından Trabzon’un ünlü karikatürist, gazeteci ve aynı zamanda Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu üyesi merhum Harun Yavruoğlu adına sergi açılıyor.

Akçaabat Belediyesi tarafından Trabzon’un ünlü karikatürist, gazeteci ve aynı zamanda Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu üyesi merhum Harun Yavruoğlu adına sergi açılıyor.

16 Kasım 2023 Perşembe günü saat 17:00’da Akçaabat Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergide, hayatını sanata, kültüre ve insana adayan Harun Yavruoğlu’nun birbirinden özel eserleri sergilenecek.

SERGİMİZİ ONURLANDIRMANIZI DİLERİZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, tüm sanatseverleri, Harun Yavruoğlu anısına açılacak olan sergiye davet etti. Harun Yavruoğlu’nun Trabzon’un yetiştirdiği çok değerli bir sanat insanı olduğunu belirterek “Değerli üstadımız, kıymetli büyüğümüz Harun Yavruoğlu, yaşamı boyunca 44 kişisel sergi açtı ve birçok karma karikatür sergilerine iştirak etti. Karikatürleri çok sayıda gazete ve dergilerde yayınlandı.Katıldığı karikatür yarışmalarında çok sayıda ödüller aldı. ‘Lütfen Dikkat’ ve ‘Durum Karışık’ isimli 2 karikatür kitabı yayınlandı.Sanat üzerine televizyon programları yaptı, şiirler yazdı.Karikatür, mizah ve sanat konularında birçok programa konuk oldu.Belediyemiz Kültür Araştırma Kurulu üyeliği yaptı.Karadeniz yazarlar birliği yönetiminde bulundu ve bir dönem meclis başkanlığı yaptı.Uzun yıllar Taka Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Harun Yavruoğlu, aynı zamanda günlük karikatürler, köşe yazıları ve haftalık Faroz sayfasını planlayarak aktif bir sanat ve gazetecilik dönemi geçirdi.Harun Yavruoğlu son karikatür sergisini Paris’te açmış olup, Atina’da açacak olduğu karikatür sergisi hazırlığında sağlık problemleri ortaya çıktı.Yaşamı boyunca sanata, kültüre ve insana önem veren, çevresinde de büyük sevgi ve saygı gören Harun Yavruoğlu 14 Nisan 2020 tarihinde yaşama gözleri yummuştur. Kendisini rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Kültür sanat ve insan sevgisi ile sanat aşıklarına örnek oldu, ışık tuttu. Harun Yavruoğlu anısına açacak olduğumuz sergiye başta basın ve sanat camiası olmak üzere tüm hemşehrilerimiz davetlidir.” Dedi.

2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat