Kültür Kurulu Toplandı

Kültür Kurulu Toplandı

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu, aylık toplantılarına devam ediyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında toplanan Kültür Araştırma Kurulu’nda genel değerlendirme, görüş ve öneriler yer aldı; Aralık ayında yapılacak etkinlikler için bilgi alışverişi yapıldı. Akçaabatlılar Günü için tarih konusunda öneriler getirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılının görkemli kutlanması için neler yapılabileceği üzerinde konuşuldu ve Sargana Destanı ile ilgili yarışmaların yapılması fikri ortaya atıldı.

Ayrıca; toplantının son bölümünde Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kurul üyelerine ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akçaabat’ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bundan kaynaklanan zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu toplantıda dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımız medeniyetler beşiği bir kenttir. Doğal güzelliklerinin yanında tarihi güzellikleri ve kültürel mirası da çok önemlidir. Biz hem tarihi hem kültürü korumak, yaşatmak, sürdürmek ve gelecek nesillere en rafine şekilde aktarmaya gayret ediliyoruz. Bu arzumuzu ortaya koyan çalışmalar ve faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Toplantıya katılan değerli kurul üyelerimize bu hassasiyetimize gösterdikleri özen ve önem için teşekkür ediyorum. Kültür Araştırma Kurulumuz, etkinlikler hakkında istişarelerde ve önerilerde bulundular. Onların önerileri bizim için çok değerlidir. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum.” Dedi: 

Kurul toplantısına Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, kurul üyeleri Osman Baş, Mehmet Salih Köse, Ahmet Yalçın Çilingiroğlu, Mustafa Yazıcı, İsmail Topal, Sebahattin Şentürk, Kadir Topal, Mustafa İnal, Mehmet Salih Atadinç, Yılmaz Topal, Turhan Bektaşoğlu ve Hakan Sami Kara katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kültür Sanat