Horonda Zirvadeyiz

Horonda Zirvadeyiz

Türkiye halk oyunları federasyonu tarafından Rize’nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen kulüpler arası halkoyunları grup yarışmasında Akçaabat Belediyesi Spor Kulübü yöresel Akçaabat Horonunda birinciliği elde etti

AKÇAABAT HORONU BİRİNCİLİK ALDI

Büyükler kategorisinde  rakiplerini geride bırakarak 91.20 puanla birinci olan Akçaabat Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, bundan sonraki süreçte Türkiye finalinde yarışmaya hazırlanıyor. 

Akçaabat’ı her zaman gururlandıran ekip yine Akçaabat’ı en iyi şekilde temsil etmek için hummalı ve özverili bir şekilde çalışıyor. 

Akçaabat Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibini elde ettiği derece dolayısıyla tebrik eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, duygu ve düşüncelerini şu cümlelerde dile getirdi; “ Horon, öncelikle Akçaabat’ımızın ve Trabzon’umuzun ardından Karadeniz Bölgemizin vazgeçilmezlerindendir. Horon, Karadenizlinin şahlanışıdır; duygularının tercümanıdır. Bizler, asker uğurlamalarımızda, düğünlerimizde derneklerimizde ve şenliklerimizde horon oynarız. Hormonumuzun her figürünün bir manası vardır. Sadece folklorik figürler değildir. Horon figürleri Karadenizlilerin yaşam tarzını ve hayat mücadelesini anlatır. Akçaabat’ımızda büyük küçük herkes horon bilir. İlçemizde horonu profesyonel hale getirmek ve figürlerin anlamlarıyla birlikte öğretmek için her yıl onlarca gence ve çocuğa horon kursları düzenliyoruz. Böylece horonun alt yapısını güçlendirmiş oluyoruz. Akçaabat Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibimiz de hevesli, özverili ve titizlikle sürdürdükleri çalışmalarının neticesinde Rize Ardeşen’de Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmada birincilik elde ettiler. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte Türkiye finallerinde yarışacaklar. İlçemizi en iyi şekilde temsil edip yine birincilik alacaklarına inancım tamdır. Kendilerine başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat