Bu Belgesel İzlenir

Bu Belgesel İzlenir

Bu Belgesel İzlenir

Horon denilince ilk akla gelen isimlerden olan ve bir süre önce kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Şenol Şentürk’ü anlatan “Rüzgar Topuklu Adam” belgeseli hazırlandı.

Rüzgar Topuklu Adam belgeseli, Giresun Üniversite Radyo Televizyon ve Sinema  öğrencisi Yavuz Selim Öztürk, Atatürk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema öğrencisi Muhammet Aktaş ve Halil İbrahim Şahin tarafından hazırlandı.

Yapımcılar, Belgeselin amacının Akçaabat kültürünü, horonunu dünyaya tanıtan sevdiren hem iyi bir temsilci hem de muhteşem bir aktarıcı olan Şenol Şentürk’ün anısı yaşatmak olduğunu ifade ettiler. Yapımcı Halil İbrahim Şahin “  Türk folkloruna olan hizmetleri tüm dünyaca bilinsin diye sevenleri tarafından hazırlanmış bir belgeseldir. Yapımı 3 ay süren belgesel, yayınlandığı sosyal platformda kısa sürede çok büyük ilgi görmüştür. Bu Şenol Şentürk’ün Türk folkloru için ne kadar önemli işler yaptığının en büyük göstergesi olmuştur. Belgeselin bir kısmı İstanbul’da, bir kısmı ise doğduğu topraklar olan Akçaabat’ta çekilmiştir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat