Belediye Tiyatrosu Sezonu Açtı

Belediye Tiyatrosu Sezonu Açtı

Belediye Tiyatrosu Sezonu Açtı

1999 yılında kurulan ve aralıksız her yıl en az bir oyunla seyirci karşısına çıkan Akçaabat Belediye Tiyatrosu, sezona Naaş-ı Muhterem’le başladı.

Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde sergilenen tiyatro oyununa; Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, daire amirleri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Tayfun Türkili’nin yazdığı, Osman Gümrükçü’nün yönettiği ve profesyonel bir ekip tarafından sergilenen oyunda, bir emekli büyükelçi ile eşinin gazetelerdeki cinayet haberleri üzerine konuşurken bir adamın kapılarını çalmasıyla yaşlı çiftin yaşadığı maceralar anlatıldı.

Salonda kahkaha tufanı estiren Naaş-ı Muhterem adlı tiyatro oyununda; Bülent Mumcu, Recep Şen, Medet Cihanoğlu, Yusuf Altın, Sadık Şahin Çarkçı, Seda Yavuzyılmaz, Yağmur Hacısalihoğlu, Berat Güzeloğlu, Ömer Gedikli, Ömer Değermenci ve Efnan Parmaksız rol alırken ışık ve müzikte Çağlar Hacısalihoğlu, dekorda ise Hasan Şahinbaş görev aldı.

İzleyiciden tam not alan tiyatro oyunu sonunda düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Her yıl bir oyun sahneleyen Belediye tiyatro ekibine ve her yıl tiyatro festivalini sergileyerek kültür, sanat ve turizm şehri olan Akçaabat’a yakışır faaliyetlere imza atan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu ve ekibine teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardında Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen; belediye tiyatro ekibine çiçek takdim ettiler.

naas-i-muhterem’le1.jpg

belediye-tiyatrosu-sezonu-acti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat