Külliye Yükseliyor

Külliye Yükseliyor

Akçaabat Söğütlü’de bölgemizin en büyük külliye inşaatı hızla sürüyor.

 

Tamamlandığında bölgemizin en büyük külliyesi olma özelliğini taşıyacak olan ve içerisinde Kur’an Kursu, Cami, Spor alanları, konferans salonu gibi alanların bulunacağı Söğütlü Abdulhamit Han Külliyesi inşaatı hızla devam ediyor.

Devam eden inşaat alanında incelemelerde bulunan Abdülhamit han Kur'an Kursu ve Camii Yaptırma Derneği yönetim kurulu toplantı sonrası inşaat alanında incelemelerde bulundu.

 

Abdülhamit Han Kur'an Kursu ve Camii yaptırma derneği başkanı Cevat Birinci külliye inşaatını yönetim kurulu üyelerinden bir kaçının katıldığı ziyarette şunları söyledi: "Birinci etap 3. Kat tabla çalışmamız tüm hızıyla devam ediyor. Kaba inşaatımız hız kesmeden devam ediyor.Yönetim kurulu arkadaşlarımız ile canhıraş bir çalışmayla 2020 yılı Ramazanı Şerif'e kadar inşaatımızın karkas bölümünü tamamlamayı hedefliyoruz. İnşaatımızın karkas bölümüne bundan sonraki süreçte 4000 m3 beton 280 ton demir ve 400 bin TL nakite ihtiyacımız vardır. Bu noktaya kadar yanımızda olan tüm hayırsever kardeşlerime çok teşekkür ediyorum." Dedi. İnşaat alanını, her ziyaret edişinde moral ve yaşama hevesinin arttığını ifade eden başkan Cevat Birinci sözlerine şöyle devam etti;

 

"İnşaat alanımızı herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum. Bu muazzam eseri ve çalışmaları yerinde görünce bu esere olan ihtiyacı ve bu ihtiyaca muhtaç olan ilçemizin eğitim öğretim noktasında nasıl bir boşluğu dolduracağını çok daha net bir şekilde idrak edecektir. Projemiz Akçaabat için silüet bir eser olmanın yanında insan kalitemize yapacağı katkı da bir o kadar güzel ve nezafet içerecektir. Kur'an Kursu ve Camii ile nadide bir eser inşaa etmek adına desteklerinize, her zaman ki gibi ancak her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır." Dedi. Başkan Cevat Birinci sözlerini çalışmamıza; az-çok, büyük-küçük katkıda bulunan bütün banilerimize teşekkür ederek sonlandırdı. Başkan Cevat Birinci şunları söyledi:

 

"Şunuda belirtmek isterim ki; geçen hafta cuma namazı çıkışında Akçaabat genelindeki bütün Camilerimizden yardım toplanması hususunda bize destek veren ilçe kaymakamımız Sayın Soner ŞENEL Bey'e, İlçe müftümüz Sayın Ramazan TEKİN Bey ve müftülük personeline, Akçaabatımızın cefakâr ve vefakâr din gönüllüsü kardeşlerimize ve her defasında onların yardım ellerine sarıldıkları aziz cemaatlerine/cemaatimize ve bu anlamda ilçemiz dışında, gerek yurt dışı ve gerekse yurt içinde bütün illerimizden banka hesap numaralarımızla bizlerden desteklerini esirgemeyen Kur'an gönüllüsü hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca beton ihtiyacımızı ilettiğimizde imkanlar ölçüsünde desteğini esirgemeyen Akçaabat belediye başkanı Sayın Osman Nuri Ekim Bey'e de teşekkürlerimi iletiyorum." Dedi. Başkan Birinci; "Son olarak da ikinci etap birinci tabla çalışmamız için 45 ton demir, 475 m3 beton ve 50 bin tl nakit paraya ihtiyaç vardır.T abla çalışmamız için bir kampanya başlatıyor demir beton ve nakit yardım yapacak hayırseverler kuran gönüllülerini yardıma davet ediyorum." dedi.

 

Bizler de, Değerli başkanımıza yönetim kurulu üyelerimize ve hayırsever destekçilerimizden yüce Mevlamız razı olsun.

akcaabat-kuran-kursdu1.jpgakcaabat-kuran-kursdu2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler