KULİS HABERLER

KULİS HABERLER

Akçaabat'tan Kulis Haberleri

YAVUZ KARAN, AKÇAABAT’A ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜR MÜ?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yavuz Karan, Akçaabat’ta devam eden ön seçimin muhtemel sonuçlarıyla ilgili konuştu. Karan’a yöneltilen “Ali Türen Öztürk önde gidiyor” şeklindeki soruyu Karan, “Bunu söylemek mümkün değil. Sandığı mühürledim ve oraya bıraktım. Yüzde 90’a ulaşıncaya kadar da açmayı düşünmüyorum. Kimsenin kimin önde gittiğini kimin arkada kaldığını bilme şansı yok. Orada bir tercih ya da alternatifli liste sunmadık. Üyemiz kimi isterse onun ismini kağıda yazıp sandığa atıyor. Bakarsınız ummadığınız isimler çıkar” dedi. Karan, “Peki, sandıktan siz çıkarsanız ne olacak. Sonuçta Akçaabatlısınız?” sorusuna ise şu şekilde cevaplandırdı: “Ben partinin il başkanıyım. Aday olmayacağımı da söyledim. Genel Başkanın da talimatı var. Ben Akçaabat’a aday olmam.”

MHP’NİN ADAYI YAKINDA AÇIKLANACAK
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli önümüzdeki günlerde 3 ilçenin belediye başkan adayını açıklayacaklarını ifade etti. Demeli, ilçelerin isimlerini söylemese de edindiğimiz bilgilere göre bu ilçeler Akçaabat, Çarşıbaşı ve Maçka. MHP’nin Akçaabat’taki aday adayı sayısı da geçtiğimiz günlerde 4’e yükselmişti. Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Söğütlü Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Mimar Mustafa Akkol, iş adamları Mehmet Ali Topsakal İle Öner Öztürk. Bakalım Akçaabat’ta aday kim olacak?

TOPSAKAL’IN HIZINA YETİŞMEK MÜMKÜN DEĞİL
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Akçaabat Belediye Başkan aday adaylarından Mehmet Ali Topsakal, çalışmalarını sürdürüyor. Topsakal’la zaman zaman görüşüyoruz. Akçaabat’ta aday adaylığı çalışmalarını sürdüren Topsakal zaman zaman il dışına da çıkıyor. Bir süre önce Ankara’da genel merkeze giden Topsakal, burada partinin son genel seçimde Trabzon’dan 2. Sıra Akçaabatlı milletvekili adayı Halil Memiş’e de uğramayı ihmal etmemiş. Memiş’in tecrübelerinden de yararlanmak isteyen Topsakal birkaç gün önce de İstanbul’daydı. Topsakal’ın burada da partinin MYK üyelerinden bazı isimlerle görüştüğü öğrenildi. MHP Trabzon Milletvekili ve eski bakan Koray Aydın’la da geçtiğimiz günlerde yemekte bir araya gelen Topsakal’ın aday adaylığı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğü dikkat çekiyor.

ÇARŞI PROJESİ HATALI MI?

Akçaabat Belediyesi’nin yaptığı en büyük projelerden olan ve uzun süre merakla beklenen Hamam Çimeni Çarşı ve Kültür Kompleksi hatalı mı inşa ediliyor.

Akçaabat’ta daha önce Pazar yeri olarak kullanılan ve eski adı hamam çimeni olan alana inşa edilen binanın hatalı olduğu iddia ediliyor. Çarşının 1 katının kaldırımdan en az 40 cm yüksekte inşa ediği ve bu nedenle özellikle dükkan ve işyerleri için büyük sorun oluşturacağı belirtildi. Öte yandan işyerlerine giriş için dükkan girişlerine birkaç merdiven yapılmak zorunda kalınacağı bununda zaten işgal edilen kaldırımların daha küçültüleceği iddia ediliyor. Ayrıca çarşı çatısının nerdeyse yolun ortasına kadar yaklaştığı gözlemlendi.

 

KOCAMAN’IN TÜRKMEN HIRSI

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e başkanlık için geçmiş seçimlerde sağcısı, solcusu nerdeyse her kesimden destek gelerek seçimleri kazandı. 20 yıla yaklaşan bu siyasi süreçte, aday olmayı düşünürse en çok bu dönem zorlanacağa benziyor. Şefik Türkmen’e “artık aday olma”  baskısı her geçen gün artacak gibi görünüyor. AK parti’ye yakılığı ile bilinen Memur-sen Akçaabat İlçe Başkanı Kemal Kocaman’da bunlardan biri. Kocaman “Şefik Türkmen aday olursa ben de adayım ve O’nun karşısındayım. AK parti’den aday olursa karşısındaki en güçlü adayı destekleyeceğim. Kazanmaması için her türlü çalışmayı yapacağım. Gerekirse ben başkan adayı olacağım” dedi. Kocaman bu görüşünü parti yönetimine de ilettiğini belirtti. Kocaman’ın bu çıkışını zaman gösterecek.

CHP’DE İÇ HAREKETLİLİK…

Akçaabat siyasetinin en renkli isimlerinin başında CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir geliyor. Siyaseti mizansen esprilerle renklendiren Nadir’in yerel seçimlerde Akçaabat Belediyesi veya Büyükşehir için meclis üyesi adayı olacağı konuşuluyor. Bu sırada Başkanlık için ise bir süre önce yönetimden istifa eden Bayram Acuner’in ismi geçiyor. Öte yandan Cengiz Bölükbaşı ve Hakan Armutçu’nun da meclis üyeliği için nabız yokladığı öğrenildi.

İSTİKLAL ÜNİVERSİTESİNDEN SES YOK…

Trabzon’un 2. Özel üniversitesi olacak olan ve heyecanla beklenen İstiklal Üniversitesi’nden hiç ses çıkmıyor. Kuruldu, kuruluyor, açıldı açılıyor derken, Üniversiteye tahsis edilen Düzköy yolu üzerindeki eski TEKEL binalarına şu ana kadar çivi çakılmamış. Vatandaş soruyor “ne zaman eğitime başlayacaksınız” cevabı üniversite mütevelli heyetinde…

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset