Küçük Sanayi Sitesi Tamam

Küçük Sanayi Sitesi Tamam

​​​​​​​Düzköy Vadisi içerisinde yaklaşık 65 hektarlık alan Küçük Sanayi Sitesi (Kentsel Sanayi Sitesi) yeri olarak belirlendi.

Düzköy Vadisi içerisinde yaklaşık 65 hektarlık alan Küçük Sanayi Sitesi (Kentsel Sanayi Sitesi) yeri olarak belirlendi. Alanla ilgili kentsel tasarım ve planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

 

3 ETAP OLARAK PLANLANDI

Vadi içerisinde ve dere kenarında bulunan 65 hektarlık alanda 3 etap olarak planlanan alanın kentsel servis alanı mimari projeleri hazırlandı. Buna göre 1. etapta 217 dükkân, 2. etapta 92 dükkân, 3. etapta da 218 dükkân olmak üzere sitede toplam 527 dükkân bulunacak.

 

TOKİ’YLE SÖZLEŞME

Akçaabat Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yaptırma Kooperatifi Başkanı Ali Kalaycı, yapımı gerçekleştirecek olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’yle gerekli sözleşmenin imzalandığını ve üye kayıtlarına önümüzdeki günlerde başlayacaklarını söyledi. Kalaycı ilk etapta 350 üyenin etüt çalışmasını yaptıklarını söyledi.

 

HAK EDİLEN ŞARTLARDA

Kooperatif Başkanı Ali Kalaycı “Yaylacık Mahallesi’nde özellikle evlerin altındaki iş yerlerini kaldıracağız. Esnafımız hijyenik bir ortamda faaliyetlerini sürdürecek. Kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat’ımızı güzelleştirmek için esnaflarımızı oraya taşıyacağız.” dedi.

 

OTO GALERİCİLERE DE YER

Akçaabat Belediye başkanı Osman Nuri Ekim, 527 dükkândan oluşacak Küçük Sanayi Sitesi’nde dükkânların yanı sıra dükkânlara ait teknik ve sosyal birimlerin de bulunacağını söyledi. Başkan Ekim, seçim öncesinde söz verdiği gibi bu alanda Oto Galericileri Sitesi’nin de Belediye’ye kalacak dükkânlarda kurulacağını kaydetti.

akcaabat-kucuk-sanayi-sitesi.jpgakcaabat-kucuk-sanayi-sitesi-projesi.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler