Kredi Kullanacaklar, Bu Uyarıya Dikkat!

Kredi Kullanacaklar, Bu Uyarıya Dikkat!

Kredi Kullanacaklar, Bu Uyarıya Dikkat!

Akçaabat Esnaf ve Sanatlar Kredi kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Bulut, KOSGEB'den kredi kullanacak esnafı uyardı. Bulut "KOSGEB Kredisi kullanan 5  yıl boyunca bizden kredi kullanamaz " dedi.

Bulut yaptığı açıklamada "Hükümetimizin son yapmış olduğu açıklama ile esnafımıza 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verilmektedir. Bu krediyi kullana esnafımız bir konuyu çok iyi bilmelidir ki, her iki kredide hazine destekli olduğu için KOSGEB'den kredi kullanan bir esnaf 5 yıl süre ile kooperatifimizden kredi kullanamayacaktır. Örneğin KOSGEB'ten 25 bin lira kredi kullanacak olan esnafımız ileride kooperatifimizden 100 bin veya 150 bin lira kredi kullanmak isterse kullanamayacaktır. Bugünkü yasalar bu şekildedir. Fakat bunun önünün açılması için bir yasa değişikliği yapılmalıdır. Aksi takdirde KOSGEB kredisi kullanan esnafımız 5 yıl süre ile bizden kredi kullanamayacaktır. vatandaşlarımız ileride mağdur olmamaları için bu uyarıyı dikkate alacağını ümit ediyoruz" dedi.

Sicil affı ile de açıklama yapan Bulut "Sicil affından yararlanmak isteyen esnafımız Haziran ayı sonuna kadar, çek, kredi kartı ve takipteki borcunu öderse bizden kredi kullanabilecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler