Köylere Temizlik Ödeneği

Köylere Temizlik Ödeneği

Trabzon İl Genel Meclisi, Trabzon Özel İdaresi kanalıyla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne 1 milyon liralık bir kaynak aktardı.

Trabzon’un kırsal yerleşim birimlerinin çöplerden arındırılması için harekete geçen Trabzon İl Genel Meclisi, Trabzon Özel İdaresi kanalıyla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne 1 milyon liralık bir kaynak aktardı.

İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, 2010 yılı bütçesi 32 milyon lira olarak belirlenen Meclis’in çevre koruma hizmetleri için 1 milyon lira ayırmasının önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Trabzon’un kırsal alanının doğal güzellikleriyle olduğu kadar temizliğiyle de örnek bir il olması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda başta köy muhtarları olmak üzere köylülerimizden de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Plan Bütçe Komisyonu içerisinde oluşturulan bir alt komisyon marifetiyle bütün ilçelerin coğrafi yapısı, yol ağı, nüfusu ve çöp toplama istasyonuna olan uzaklığı gibi konularda bir araştırma gerçekleştirdiklerini ve bu konuda bir rapor da hazırladıklarını belirten Eyüpoğlu, temizlik işinin ekonomik yapılması için de aynı çabayı harcadıklarını vurguladı.

Konuyla ilgili olarak Trabzon’un en fazla kırsal nüfusa sahip olan ilçesi konumundaki Akçaabat’a özel bir önem verdiklerini de belirten İl Genel Meclisi Üyesi Eyüpoğlu, dedelerimizin bize bıraktığı çevreyi torunlarımıza da bozmadan aktarmanın önemine vurgu yaptı.


İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Hikmet Eyüboğlu

Konuyla ilgili olarak muhtarlara büyük görevler düştüğünü, halkı bilinçlendirmenin ilk ayağının muhtarlar olduğunu da kaydeden Eyüpoğlu, Acısu Köyü’nde bir süre önce başlatılan çalışmaları da örnek göstererek tüm köylerden böylesi kampanyalar düzenlemelerini istedi. Eyüpoğlu, “Temizlik konusunda teşvik olması için gerekirse her yıl en temiz köyün belirleneceği bir yarışma bile yapılabilir. Broşürler hazırlanıp çevre konusunda belirli bir duyarlılık yaratılabilir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler