Köylerde tapu dağıtıldı

Köylerde tapu dağıtıldı

Akçaabat Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.


Akçaabat Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Akçaabat’ta kadastro kalmamış köy bırakmamak için başlattığı hummalı çalışma temposunu sürdüren kurum, Ağaçlı ve Yeşilyurt köylerinin de kadastrosunu tamamlayarak bu hedefine bir adım daha yaklaştı.
2006 yılı içerisinde Akçaabat ve Düzköy’e bağlı 10 köy ve mahallenin kadastro çalışmalarını tamamlayan, aynı çalışma temposunu bu yıl da sürdüren Akçaabat Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ekipleri, Ağaçlı Köyü’ndeki 1649 tapuyu köylülere dağıttı.
İlçe Müdürü Ömer Birinci’nin başkanlığındaki heyet köy odasında köy muhtarı Musa Şimşek’in de katıldığı tapu dağıtım törenine köylüler yoğun ilgi gösterdi.
Müdür Ömer Birinci, Akçaabat’ın 50 köyünden sadece Ambarcık ve Demirkapı köylerinin kaldığını Düzköy’ün Aykut beldesi ve Küçüktepeköy ile Gökçeler köylerinde de çalışma yapmayı planladıklarını belirtti. Birinci, “Müdürlüğümüzün bundan sonraki hedefinde çok eski yıllarda kadastro gören mahalle ve köylerin kadastrosunu yenilemek var.” dedi.
Akçaabat tapu ve kadastro Müdürlüğü ekipleri Yeşilyurt Köyü’nün 2361 tapusunu ise kısa süre içerisinde köye giderek dağıtacak.
2007 yılı çalışmaları
Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ekipleri 2007 yılı içerisinde Ağaçlı ve Yeşilyurt köylerinin kadastrosunun yanı sıra Söğütlü Beldesi Orta mahalle ve Fatih Mahallesi’nin yenileme kadastrosunu da tamamladı. Ekipler aynı beldenin Esentepe Mahallesi’nin yenileme kadastrosu çalışmalarını da sürdürüyor.
Işıklar Beldesi Kayabaşı Yaylası’nda da 950 parselde 18. madde uygulaması yapan ekipler Akçaabat ve Düzköy’ün mahalle ve köylerinde aplikasyon, cins değişikliği ve imar uygulamalarının yanı sıra mahkemelerde bilirkişi hizmeti de verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler