Kovid-19’da durağan seyir devam ediyor…

Kovid-19’da durağan seyir devam ediyor…

Kovid-19’da durağan seyir devam ediyor…

 

Vaka sayasındaki düşüş durdu

 

Tüm dünyada yayılma hızı gerilemeyen, hatta mutasyonlarıyla daha da korkutan yenikoronavirüs hastalığı olan kovid-19, ilçemizde uygulanan sıkı tedbirler ve yasaklarla keskin bir düşüş yaşanmasının ardından 500’lü rakamlara adeta sabitlendi.

 

Tedbirler gevşetilmemeli

Yeni hasta sayısıyla taburcu edilen hasta sayısının eşit ve/veya birbirine çok yakın seyretmesi bu durağan seyre neden olarak gösterilirken, tedbirlere uymamakta ısrarcı olanlar faktörünü de göz ardı etmemek gerekiyor.

 

Akçaköy yılbaşı kurbanı

Bunun en son örneğini Akçaköy mahallemizde yaşanan karantinaya neden olan bulaşta gördük. Edindiğimiz bilgiye göre bulaş, yurtdışından mahalleye gelenlerin de aralarında yer aldığı kişilerin, yasak olmasına karşın yılbaşı gecesinde toplanmalarından kaynaklandı.

Akçaköy Mahallemizdeki karantinada 1 hafta geride kalırken yetkililer, ikinci bir emre kadar karantinanın devam edeceğini, sonlandırma kararının bulaşın seyrine göre değerlendirileceğini kaydettiler.

 

Günlük vaka sabite bağladı

Günlük hasta sayısında uzun bir zamandır gerileme ise gözlenmedi. Ortalama 60 civarında yeni teşhis konulan hasta günlük olarak kayıtlara geçerken, taburcu sayısı da aynı sayıda gerçekleşiyor. Uzmanlar bu durumu virüsün her an fırsat kollaması olarak değerlendiriyorlar ve tedbirlere sıkı sıkıya uyulması gerektiğini vurguluyorlar.

Akçaabat Haçkalıbaba Devlet Hastanesi’nde yatan hasta sayısı ise her hafta biraz daha düşüyor. Şu an yatan hasta sayısı 26 olan hastanemizde ağır hasta bulunmuyor.

 

Yasaklara sıkı denetim şart

Diğer taraftan yasaklara uyum konusunda içimizde halen kendileriyle problem yaşayan sorunlu insanların olduğu ise açıkça anlaşılıyor. Kendilerini olduğu kadar yakın çevreleri, akrabaları, komşuları, aile büyüklerini de tehlikeye atan kuralsız yaşamayı adeta alışkanlık haline getirenlere karşı kolluk kuvvetlerimizin daha sıkı denetim yapmalarının şart olduğu vurgulandı.

Yasakları nasıl çiğnediklerini sosyal medya hesabı üzerinden de paylaşan bu kişilere anında müdahale edilmesi istendi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler