Korucu'da Kan Bağışı

Korucu'da Kan Bağışı

Korucu Mahallesi Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen etkinlikte 35 kişi Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Akçaabat’ın Adacık Beldesi’ndeki sivil toplum örgütlerinden biri olan Korucu Mahallesi Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği örnek bir kampanyaya imza attı. Dernek yönetimi tarafından organize edilen etkinlikte 35 kişi Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Gerçekleştirilen etkinlikte Türk Kızılayı’nın “Hayat Kurtarın, Kan Bağışı Yapın” çağrısına icabet etmek için toplanan Korucululular, Kızılay’ın otobüsüne girerek kan vermek için kuyruk oluşturdular.

Dernek Başkanı Mehmet Uzunosmanoğlu, Korucu Muhtarı Mahmut Uzunosmanoğlu ve eski Adacık Belediye Başkanı Ayhan Sevim’in de aralarında bulunduğu kan bağışçıları, önce kan bağışı yapmayı istediklerine dair formu doldurdular, sonra da Kızılay’a birer ünite kan bağışladılar.

Kan bağışında bulunmak için gelen kişilerden kimilerinin ise küçükken geçirdikleri sarılık gibi hastalıklar nedeniyle bağışlarının kabul edilmemesi üzerine üzüntü yaşadıklarının da gözlendiği etkinlikten alınan verim Kızılay yetkililerini de sevindirdi.

Korucu Mahallesi Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uzunosmanoğlu, derneklerinin bundan sonra da bu tür yararlı etkinliklere imza atacağını belirterek, herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.

Dernek olarak Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdikleri etkinlikte mahalle halkını sağlık taramasından geçirdiklerini, Eylül ayı içerisinde ise yardıma muhtaç öğrenciler için bir giyecek ve kırtasiye yardımı kampanyası organize ettiklerini de vurgulayan Uzunosmanoğlu, kampanyalarına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler