Korona günlüğü

Korona günlüğü

Korona günlüğü

Trabzon ve ilçelerinde son haftalarda artış gösteren koronavirüs vakalarında ilçemizde 2 hafta önce zirve yapan vaka sayılarında kısmi gerileme yaşandığı gözleniyor. 

225’e kadar yükselen, önceki hafta 185’e gerileyen Akçaabatlı hasta sayısı  160 olarak kayıtlara girerken, bu hastaların ileri yaşta 2’sinin ağır hasta olduğu ve çok az sayıda hastane yatışının bulunduğu kaydedildi.

Haçkalıbaba Devlet Hastanemizde yatan covid-19 hasta sayısı ise 38.

Aydın’da karantinaya devam

Öte yandan karantinada üçüncü haftasına girilen Eskiköy mahallemizde karantina sonlandırılırken Aydın Mahallemizdeki kısmi karantina ise devam ediyor. Buradaki vakalardan 1 hastanın durumu ağır seyrediyor.

Cenaze ve taziyede en az 30 vaka

Yetkililerin almış oldukları kararlara uymamak ve yaşananlardan ibret almamak ise kalabalık vakaların arkasındaki en önemli etmenlerden. Derecik Vadisinde geçen hafta gerçekleşen bir cenazeye katılanlardan kaynaklanan en az 30 pozitif vaka olduğu ve bunların Derecik Merkez, Çukurca, Esentepe ve Akçaköy Mahallelerinde dağınık ikametlerinden dolayı karantinalarının mümkün olmadığı da öğrenildi. Vakalardan biri ağır.

3 pozitif doktor daha

Akçaabat Devlet Hastanesinde doktor ve sağlık görevlilerinin fedakârca mücadeleleri devam ederken maalesef üzücü haberler de gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde aralarında doktorların da bulunduğu  6 sağlık personelinin ve 2 çalışanın daha pozitif  vaka teşhisiyle tedavilerine başlandığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler