KORONA ARAMIZDA

KORONA ARAMIZDA

KORONA ARAMIZDA

KORONA ARAMIZDA

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de tehdit etmeyi sürdüren koronavirüs vakaları Akçaabat’ta da her hafta rekor kırmayı sürdürüyor. Akçaabat’ta an itibariyle pozitif vaka sayısı 1.350’ye ulaştı.

GÜNDE 300 TEST

Ürküten vaka sayılarının her geçen gün katlandığı ilçemizde günlük test sayısı da pandeminin ilk günlerinde haftalık test sayılarını aşmaya başladı. Günde 300 testin yapıldığı ilçemizde bu testlerde çıkan pozitiflik oranın neredeyse yüzde yüze yaklaşması nedeniyle her sokakta bir karantinalı evin bulunmasına sebebiyet veriyor. Hasta sayısının yanı sıra temaslı sayısının da dikkate alınması koronayla aramızdaki mesafeyi daha da kısaltıyor.

 

SERVİS SAYISI 6’YA ÇIKTI

Adeta bir pandemi hastanesi gibi çalışan Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde Covid-19 hastalarına hizmet veren servis sayısı artan hasta trafiği nedeniyle 6’ya çıkarıldı. Dün itibari ile 70 hastanın tedavi gördüğü bu servislere bakan sağlık personelinin riski de giderek büyüyor. Hastanede halen 4 temizlik görevlisi ve 3 tıbbi sekreter de Covid-19 tedavisi görüyor.

 

 

TEDBİRLERE RİAYET ŞART

Filyasyon ekiplerinden temaslı gizlemeye başladığımız, ev oturmalarından geri durmadığımız, aksırıp öksürürken maskemizi çıkarttığımız, kalabalık olarak insanların geçtiği kaldırım üzerlerinde volta atarak sigaralarımızı içtiğimiz, asansör ve umumi tuvaletleri maske molası verme yerleri olarak gördüğümüz her geçen gün vaka sayılarının üzerine katlanarak artacağına işaret eden halk sağlığı uzmanları, yeni koronavirüsün bulaşma hızını artırdığı bu günlerde tek çözümün maske+mesafe+hijyen tedbirlerine tam riayet olduğunu vurguladılar.

 

SAĞLIKÇILAR TEYAKKUZDA

Ürkütücü rakamlara ulaşan pozitif hasta sayısı üzerine sağlık yöneticileri de teyakkuza geçti. Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta başkanlığında müdürlük toplantı salonunda Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı ve aralarında Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Hüseyin Arslantürk’ün de bulunduğu KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ahi Evren Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fatih Devlet Hastanesi’nin başhekimleri ile pandemi sürecinde önümüzdeki günlerde yapılacaklarla alakalı değerlendirme toplantısı yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler