Konseyler "Çevre Yolu" Dedi

Konseyler "Çevre Yolu" Dedi

Konseyler "Çevre Yolu" Dedi

ÜÇ KONSEY GÜNEY ÇEVRE YOLUNDA BULUŞTU

Trabzon’daki ortak sorunları konuşmak, istişare ve işbirliği ile ortak çözümler üretmek amacıyla Akçaabat Kent Konseyi, Ortahisar Kent Konseyi ve Trabzon kent Konseyi bir araya geldi.

Akçaabat’ta düzenlenen istişare toplantısına; Trabzon Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dt. Önder Taşan , Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse ve Kent Konseylerinin yürütme kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını, toplantıya ev sahipliği yapan Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse yaptı. Köse konuşmasında Trabzon genelindeki sorunları tek tek sıraladı.

Güney Çevre Yolu, Trabzon İçin Bir Açılımdır

Üç konseyin bir arada olduğu istişare toplantısında Güney Çevre Yolunun Akçaabat ve Trabzon için olmazsa olmaz olduğunu özellikle vurgulayan Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, ‘Sahilden geçirilmesi planlanan yol ile hem denizler hem de sahiller dolayısı ile Akçaabatımız resmen baltalanacaktır. Bu sadece Akçaabat için değil Trabzon için de büyük bir kayıptır. Denizler ve sahiller vatandaşlara bırakılmalıdır. Akçaabat’ın trafik sorununun kısa vadede çözülmesi için; uzun yıllar önce yapımına başlanan ve halihazırda devam etmeyen Pulathane (tanjant) yolunun bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Trafik sorunun uzun vadede çözülmesi için ise Güney Çevre Yolu şarttır. Sahillerimizden yol geçirmemek konusunda Akçaabat olarak kararlıyız ve bunun için gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz. Hiç kuşkusuz bu konuda Trabzon ve Ortahisar da bizi destekliyor. Sahilden yol geçirmek şehrimizin lehine olacak bir karar değildir. Sahilden yol geçirmek sahilin doğal yapısını bozmak, son kumsalları bu halkın elinden almak demek. Bu kentin turizmi için bu kentin tarihi için bu kentin gelişmesi için ticareti için coğrafyası için deniz dolgusu yapılarak sahilden yapılacak 5 kilometrelik bir yolu doğru bulmuyoruz. Ayrıca trafiği rahatlatma konusunda ivedilikle yapılması gereken diğer önemli adımlar da Trabzon Üniversitesi kavşağı ve Haçkalı Baba Devlet Hastanesi kavşağıdır. Burada meydana gelen trafik kazaları hepimizin malumu. Öncelikle can kayıplarının önüne geçmek ve ardından trafiği rahatlatmak için bu iki kavşağın yapılması şarttır.” dedi.

Bölgemizde Turizmi Geliştirmeliyiz

Konuşmasına bölgemizdeki diğer ortak sorunları dile getirerek devam eden Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih köse, ‘Bölgemizi turizm vadisi olarak nitelendiriyoruz. Özellikle Sera Gölü ve çevresi için çeşitli atılımlar yapılıyor. Ancak Yıldızlı sahiline deşarj sisteminin koyulması ne kadar doğru olur; bölge turizmini deşarj sistemi ne kadar olumlu etkiler? Bütün bunları çok yönlü düşünmek gerekir. Doğa harikası yaylalarımız maalesef betonlaşmaya yüz tuttu. Yaz aylarında hem serinlemek hem de yeşille kucaklaşmak için yaylalara çıkan yerli ve yabancı turistleri artık beton yığınları karşılıyor. Yaylalarda hayvancılık yapan çiftçilerimiz ise hayvanlarını otlatacak yerler bulamıyor. Turizmi geliştirmek için bu sorunların önüne hep beraber kararlı tutumlarımızla geçmeliyiz.

Bölgemize Değer Katan İkinci Devlet Üniversitesi

‘Trabzon gibi kültür kentinde ikinci bir devlet üniversitesinin kurulması öneli bir adımdır’ diyen Köse sözlerine şöyle devam etti; “Trabzon üniversitesinin kampüsünün geliştirilmesi gerekir. Trabzon üniversitesine gelen öğrenciler için fiziki mekan koşulları büyük önem arz ediyor. Bunun için el birliği ile çalışmalarımıza yön vermeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Trabzon Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal ise sözlerine ‘Kadim şehrimizin her yönüyle değerini bilmeliyiz.’ Şeklinde başladı. Karal konuşmasına sporla ilgili sorunlara değinerek devam etti. Trabzon Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, ‘Bu şehrin sorunlarına hepimiz vakıfız. Bu sorunları birlikte ortak kararlar çerçevesinde çözme gayreti içerisinde olmalıyız. Şehrimizin spor tarihi çok güçlü. Öyle ki sporcularımız adına yapılmış statlarımız var. Ancak günümüzde Trabzon’u şöyle bir gezdiğimizde çocukların spor yapacakları bir alan maalesef mevcut değil. Semt sahaları yapmalıyız. Ayrıca kültür ve sanat şehri olmamız hasebiyle Trabzon’da Sanat Sokağı oluşturmalıyız. Turizmi canlandırmaktan bahsediyoruz. Vatandaşlarımızın cadde ve sokaklarda istedikleri saatte güvenle dolaşabilmelerini sağlamalıyız. Derin bir tarihi geçmişe sahip olan şehrimizde tarihi özellikleri muhafaza ederek günümüz şartlarına uygun bir şekilde kentsel dönüşüm projeleri uygulamalıyız. Tüm bunlar için ilgili yetkililerle de iş birliği halinde olmalıyız. Şehrimize gelen turistler Trabzon’u çok pahalı olarak nitelendiriyor ve tekrar şehrimize gelmeyi tercih etmiyorlar. Turizmi canlandırmak konusunda yapılacak olan işler arasına şehirdeki pahalılığa da çözüm bulmayı eklemeliyiz. Şehrimizde ikinci devlet üniversitesi açıldı. Bu Trabzon için de Akçaabat için de her alanda oldukça önemli bir kazanımdır. Trabzon üniversitemizin arkasında durmalıyız. Kent Konseyleri olarak bünyemizde her alandan üyelerimiz var. Herkesin şehrimizi kalkındıracak konular için elini taşın altına çekinmeden koyacağına inancım tamdır. Konuşulacak, dile getirilecek, birçok sorun ve bir o kadar da çözüm vardır elbette. Ancak bu toplantının en büyük ortak sorunu Güney Çevre Yolu’dur. Tüm konseyleri böyle bir platformda buluşturan Akçaabat Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum.” Dedi.

Trabzon’da ortak sorun, ortak akıl ve ortak çözüm için toplantıda bulunan Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dt. Önder Taşan ise üç konseyin de hemfikir olduğu konuları özetle dile getirdi. Trabzon’un sorunlarının tüm şeffaflığı ile konuşulduğu ve ortak kararların alındığı toplantının Trabzon için oldukça önemli olduğunu dile getirerek Akçaabat kent Konseyi’ne teşekkür eden ve bu gibi toplantıların devamını temenni eden Dt. Önder Taşan, ‘ Trabzon için Ortak sorunlarımızı ivedilikle çözülmesi gerekenler olarak Güney çevre yolu, otopark sorunu ve deniz kirliliği olarak sıralayabilir. Bu üç konunun toplantıda hazır bulunan üç konseyin işbirliği ile çözülmesini arzu ediyoruz. Hepimiz üzerimize düşen görevi şehrimiz için çekinmeden yapacağız. Şehrimize ve gelecek nesillere bunu borçluyuz.” Şeklinde konuştu.

akcaabat-kent-konseyi1-001.jpgakcaabat-kent-konseyi32.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler