Kongrede Ateşli Konuşmalar

Kongrede Ateşli Konuşmalar

Kongrede Ateşli Konuşmalar

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Yıllık Olağan Mali Genel Kurul'u yapıldı.

Akçaabat Erol Günaydın Konferans Salonu'nda yapılan kongreye, SGK Daire Başkanı Musa Bulut, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Ziraat Odası Başkanı M.Hikmet Eyüboğlu, Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, Söğütlü eski Belediye Başkanı Metin Gedikli, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.salon2.jpg

salon1.jpg

Divan Başkanlığını 15. bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü'nün yaptığı kongrede konuşan Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, kooperratif olarak hedefleri olan bir kurum olduklarını belirtti. Bulut "Hedeflerimize göre bir bütçe oluşturduk. Bütçemizde yer alan ve eleştiri konusu olan 90 bin lira içinde kooperatifimize 60 bin liralık bir araç aldık. Ayrıca bulunduğumuz yeri belediyeden almak istedik. Ama bir türlü Başkan Türkmen'i ikna edemedik. Ama inşallah bulunduğumuz yeri kooperatife kazandıracağız" dedi.

ismail-bulut-003.jpg

Başkan Bulut, eski başkan Osman Zeki Alşan'a da tepki göstererek mahkemeye vermesini eleştirdi. Bulut " Eski başkan Osman Zeki Alşan  yapmış olduğumuz bir önceki kongreyi mahkemeye taşıdı. Mahkeme ne diyecek bilmiyoruz. Ama  mahkeme bu kişi başkan olmaz derse bile merak etmeyin, arkamda  14 başkanlık yapabilecek bir ekip var. Esnaf kardeşlerim rahat olsun. Bu kooperatifi eski günlerine döndürülmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

 

Kooperatifi rantçılara kesinlikle vermeyeceğini ifade eden Bulut, “Bu kurum başına kim gelirse gelsin rantçılara asla kalmayacak. Bunu böyle herkes bilsin. Oradaki sistem rantçılara daha yer vermiyor. Bize müracaat eden arkadaşlarımız, esnafımız öncelikle işi için,  işini geliştirmek için müracaat edecek.  Önce işletme kredisi için geleceksiniz. Bizde sadece işletme kredisi yok. Bizde işletme kredisi, bitmeye yüz tutmuş meslekler için kredi, ilk defa iş yeri açan 3 yıllık ustalık belgesine sahip kişiler için de  sıfır faizli kredi var” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan eski başkan Osman Zeki Alşan ise "2004’te sandığa gittik seçildik. 2008’te de yine aynı seçildik. 2012 ‘de de sandığa gittik ancak seçilemedik. İsmail başkan seçildi. Şimdi 2016 yılında olması gereken seçimi 2015 yılında yapmak Trabzon’daki şahıs mı etkiledi sizi yoksa" şeklinde konuşarak hakkındaki ithamlara cevap vermemeyi tercih etti.

Toplantı sonrasında kuruma desteği olan kişilere birer plaket verildi. Kongreye, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri birer telgraf çekerek başarı dileğinde bulundu.

kirmizi-kart-001.jpg

Kongre öncesinde hakem hatalarına karşılık yapılan kırmızı kartlı protesto gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı.

videogaleri-001.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler