Kirazlık'ta Örnek Davranış

Kirazlık'ta Örnek Davranış

İlçemiz Kirazlık Köyü sakinleri, hayırsever bir iş adamının katkısıyla, bozulan köy yolunu kendileri yapıyor.

Haber:AA

Fotograflar:Kirazlikkoyu.com

 

Akçaabat’a yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan 300 haneli Kirazlık köyü halkı, özellikle kış aylarında trafik kazalarına neden olan 5 kilometrelik bozuk köy yolunu onarmaya başladı.

 

Hayırsever iş adamı Kemal Acar'ın desteğini alarak harekete geçen köylüler, yol genişletme ve istinat duvarları yapıyor.

 

Köyde yaşayan ve yolun yapılmasına maddi destek sağlayan iş adamı Kemal Acar,  inşaat sektöründe çalıştığını belirterek, tek amacının köylülerin yol mağduriyetlerinin giderilmesi olduğunu söyledi.

 

Devletten yatırım beklediklerini, ancak kendilerinin de katkı sağlamaya karar verdiklerini ifade eden Acar, “Burada yaptığımız yol genişletilmesi köyümüz için önem taşıyor. Bizim amacımız bu ihtiyacı devleti beklemeden bir an önce yapmak” dedi.

 

KÖY HALKI TOPRAĞINI VERDİ

 

Köy halkının yol güzergahında yer alan bahçelerinden hiç bir karşılık beklemeden toprak verdiklerini kaydeden Acar, şöyle devam etti:

“Tabi devletten de yatırım bekliyoruz ama biz kendimiz bir şeyler yapmak istedik. Bu yol üzerinde araçların geçişleri sırasında zaman zamanda trafik kazaları oluyordu. Tabi ki bu işin çözümü olarakda bir şeyler yapmaya kalktık. Ben maddi açıdan destekte bulunuyorum ama halkımız bu yol için toprağını vererek örnek bir davranış sergilemişlerdir.”

 

Yolun bir aylık süre içerisinde bitirileceğine inandıklarını kaydeden Acar, yolun bitmesiyle birlikte devlet büyüklerini açılışa çağıracaklarını söyledi.

 

Köy Muhtarı Mehmet Kahriman ise yol yapıldıktan sonra rahat bir nefes alacaklarını ve bu işi gönüllü olarak yaptıklarını bildirdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler