Kirazlık Örnek oluyor

Kirazlık Örnek oluyor

Kirazlık Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafın düzenlenen asker uğurlama töreni muhteşemdi

Davul Zurnalı uğurlama


Akaabat İlesine bağlı Kirazlık Köyü örnek bir Asker uğurlaması düzenleyerek bir ilke daha imza attı.1999 yılında kurulan ve birok hizmete imza atan dernek 1987 / 3 tertip askerler iin Kirazlık Köyü İlkğretim okulu bahçesinde düzenlediği eğlencede askere gidecek olan gençler hem eğlendiler hem de askerliğe ilk adımı gecede attılar. Bugünden itibaren kışlalarına gidecek olan 9 asker için dzenlenen gecede yöresel sanatılardan Abdurrahman Değirmenci Kemenesiyle geceye renk katarken, Ali Acimer söylediği birbirinden duygulu trüüklerle geceye katılanlardan büyük alkış aldı.

Kirazlık Köyü Muhtarı Mehmet Kahriman, bu tür organizasyonların yapılmasının eski geleneklerin yaşatılması adına örnek teşkil etmesi dileğinde bulundu. Kirazlık Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Uzun ise Asker uğurlama töreninin her tertip askerler için yapılacağını belirterek “Her Türk İnsanı çocugunu askere davul zurna ile gönderiyor buda vatana olan sevginin bir göstergesidir” dedi.

25 Ağustos tarihine kadar birliklerine teslim olacak olan Askerler için gecede bir orta merasimi düzenlendi yapılan orta töreninde elde edilen para ise askere gidecek olan genlere bölüştürüldü. Ayrıca geceye katılanlara yemek ikramında bulunuldu. Askelik grevin ifa edecek olan genlerimize şimdiden  hayırlı teskereler diliyoruz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler