Kinetik Atölyesi Hareket Sanatla Buluşuyor

Kinetik Atölyesi Hareket Sanatla Buluşuyor

Kinetik Atölyesi Hareket Sanatla Buluşuyor

Kinetik Atölyesi Hareket Sanatla Buluşuyor

Erasmus+ KA201 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında düzenlenen, Proje adı “Innovative Education With Harmony Of The Art And Technology” olan proje, Ocak, Nisan ve Eylül aylarında düzenlenmesi planlanmaktadır. Projenin ilki 08.01.2019 tarihinde Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Kinetik Atölyesi (Kinetic Workshop) başlığıyla gerçekleştirildi.

   Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Sonay ÇEVİK öncülüğünde,  Güzel Sanatlar Fakültesi proje ekibinden araştırmacıların desteği ile Bulgaristan ve Polonya’dan gelen 14 kişi, harekete müsait çarkları pleksiglass gibi şeffaf bir malzemeyle birleştirerek hareket-sabitlik, simetri-asimetri, denge, transparanlık/ saydamlık gibi kavramları konu alan bir atölye çalışması ile sanat objeleri hazırladılar.

   Bu proje ile bilim, teknoloji ve sanat birlikteliğini hedeflenmesinin yanı sıra; Üretilen çalışmalarda, “Simetri –Asimetri”, “Saydamlık—Transparanlık ve Denge” temalarını kullanılarak, bir sanat ürünü oluşturacak ve bu ürünü yine proje kapsamında diğer ilgili proje ortağı tarafınca gerçekleştirilmiş olan yeni düzeneğe entegre edilecektir. Tüm bu çalışmalar Atölye grupları tarafından gerçekleştirilecektir.

      Ayrıca bu proje, öğrencilerimizin hayal etme, tasarlama ve üretme konularında öz güven kazanmalarını hedeflemesinin yanı sıra;  Değişen ve gelişen meslekler nedeniyle bireylerde oluşan niteliksel ve becerisel gelişim ihtiyaçlarını karşılanmasına, sanat, bilim ve teknoloji çalışmalarıyla değer ekseninde yenilik üretmek ve toplumsal sorunları çözebilme kabiliyetini gelişmesinde katkıda bulunulmasına ve bilimsel, sanatsal ve teknolojik çalışmaların toplumun geneline yayarak, iyi örnek teşkil edecek rol model çalışmalarının toplumla ve öğrencilerle buluşmasının sağlanmasına ve de  toplumsal öz güvenin gelişimine katkıda bulunacaktır.

1-066.jpg2-065.jpg3-047.jpg4-031.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler