Nadide Gizem TARAKÇI

Nadide Gizem TARAKÇI

KİLO VERİRKEN BU ALTILIDAN VAZGEÇMEYİN!

Kilo vermeye yardımcı olan, sindirimi kolaylaştıran, ödem attıran, tok tutan, yemeklere lezzet vücuda sıhhat kazandıran bu altılının kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka bulundurulması gerekmektedir:
1. MAYDANOZ: '' Bilinen en iyi ödem söktürücü sebze nedir? '' diye sorsalar galiba birincilik maydanozun olurdu. Maydanoz zengin C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra, içerdiği E ve K vitaminleri sayesinde hücreleri gençleştirici özelliğe sahiptir. Ayrıca bağırsak dostu bir sebzedir. Çok fazla ödem problemi yaşayan kişilerin maydanozun idrar söktürücü özelliğinden yararlanmaları gerekmektedir. Maydanozun suyunun değil kendisinin tüketilmesine özen gösterilmelidir. Özellikle sabah kahvaltısında yarım bağ maydanozu limonlu olarak tükettiğinizde kilo verme süreci daha rahat geçecektir.
2. ROKA: Roka içerdiği esanslar ile çok iyi doygunluk sağlayan bir sebzedir. Su içeriği çok yüksek olduğu için dolaşımı dengeleyerek idrar yapımını kolaylaştırır. Maydanoz gibi vücuttan ödemin atılmasını sağlar. Özellikle kış aylarında salatalara, domates ve salatalığın yerine bol bol roka koyulabilir. Çok sık olmamakla birlikte bazı öğünlerde lor peyniri ve nar ile birleştirilerek tek bir yiyecek olarak tüketilebilir.
3. DERE OTU: Dere otu çok iyi bir iştah kesicidir. İçerdiği yüksek miktardaki C ve E vitamini sayesinde bağışıklık ve gençlik üzerinde etkilidir. Her türlü çorbalarda, salatalarda ve sebze yemeklerinde kullanılabilir. Kilo verme sürecinde iştah kontrolünün sağlanması için, özellikle yoğurtlu tariflerin içerisinde kullanılmalıdır.
4. TERE: Tere hafif acımsı tadı ile sofraları şenlendirmesi gereken sebzelerden birisidir. Sadece limon sıkılarak tüketilebileceği gibi, tüm salatalara ilave edilebilir. Tere salatalarınızda ceviz ile birlikte lezzet şöleni yaratabilirsiniz. Ancak bir kişi için 2 - 3 adet cevizden fazlasını koymayın!
5. NANE: Mide ve bağırsakların en iyi dostu olan sebze nanedir. Sindirimi kolaylaştırır. Kendine özel kokusu ile ferahlık verir. Bakteri ve mikroplara savaş açarak ağız içini temizler. Özellikle kurusunun çayı soğuk algınlığı tedavi sürecinde çok faydalıdır. Ara öğünlerde 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayrana ince ince doğranarak koyulan nane' nin uzun süre tok tuttuğu fark edilecektir.
6. SALATALIK: Salatalık %96 su içeriği sayesinde vücudun sıvı dengesinin sağlanmasına ve doygunluk hissinin oluşmasına yardımcı olur. Salatalığı tek tüketmekten hoşlanmayan kişiler yoğurtlu tariflerin içerisine rendeleyerek veya domates ile sağlıklı bir sos hazırlayarak tüketebilirler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.