Kılçdaroğlu'ndan Kongrede Konuştu

Kılçdaroğlu'ndan Kongrede Konuştu

CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Konuşması 'Rakı Sofrasında Konuşan Adam Lazım Değil'

CHP'de yeni genel başkanın seçileceği 18. Olağanüstü Kurultay'da adaylar konuşmalarını yaptı

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası muhalif kanattan gelen kurultay talebine yanıt veren ve Muharrem İnce'yle başkanlık yarışına giren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, delegelere sesleniyor.

 

Sözlerine "uzun uzun konuşmayacağım" diyen Kılıçdaroğlu, "CHP için Atatürk'ü dışlayan, elitist, devleti yönetme kapasitesi olmayan, çağdaş olmayan bir parti diyorlar" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "CHP çağdaştır, yiğtitir, genlerinde Kuvay-i Milliye vardır... Yönetme meselesine geçelim. Bir ülkeyi yönetmenin kuralları vardır ve iki türlü yönetilir. Ya ileriye ya da geriye götürürsünüz. İçinde yaşadığımız tablo uygarlıktan kopuştur. Önlemimizi ve söylemimizi buna göre geliştirmeliyiz."

 

"4. BÜYÜK DEVRİME HAIRLANIYORUZ"

 

Muharrem İnce'nin 'İkinci büyük devrimi yapacağız" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin 3 büyük devrimin altında imzası olduğunu belirterek bunları, "Cumhuriyeti kurmuştur, çok partili rejimi ve sosyal demokrayisi getirmiştir" dedi ve "2. devrime değil 4. devrime hazırlanıyoruz. Bu da özgürlük ve demokrasi devrimidir" şeklinde konuştu.

"SAĞA KAYMA YOK"

"Sağa kaydı diyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbe hukukuna açıkça karşı çıkan partinin CHP olduğunu, seçim barajının kaldırılması, siyasal partiler yasasının değişmesi, özel yetkili mahkemelern kalkması için mücadele verdiklerini söyledi.

 

Özel yetkili mahekemleri kendisi kadar eleştiren bir başka lider olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'CHP sağa kayıyor' eleştirsine de şu yanıtı verdi:

 

"'Solcuları sevmiyorsun, sağcıları seviyorsun' diyorlar. Biz sağa kaymadık, CHP tarihi misyonunun gereği nerede durduysa orada durmaya devam edecektir. Sormak istiyorum: Hangi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Gezmiş'in mezarını ziyaret etti. Üç fidana sahip çıktım ben, onların mezarına gidip karanfil bıraktım ben. Bizim devrimciliğimiz kağıttan devrimcilik değil bizim devrimciliğimiz yürek ister, yürek."

"HER KİMLİĞE SAYGI"

 

Kılıçdaroğlu konuşmasına, "Her kimliğe inanca saygı duyacağız. Bu sağa kaymak değildir. Hiçbir zaman insanlar arasında ayrım yapmadım. Bütün dünya dinlesin, sağcı solcu ayrımı yapmadan bütün insanları seviyorum. bizim anlayışımıza göre iktidar olduğumuzda sadece solculara değil, bütün insanlara hizmet edeceğiz. Benim anlayışım budur. Camide, kilisede, havrada, cemevinde nerede ibadet yaparsa yapsın, insanları seveceğiz, belediye başkanlarına talimat verdim, bütün ibadet yerlerini tertemiz yapın diye" şeklinde devam etti.

 

"BU SAĞA KAYMAK DEĞİLDİR"

 

''Kimliğe ve inanca sahip çıkmak, saygı göstermek sağa kaymak değildir" diyen Kılıçdaroğlu, "Her kimliğe, her inanca saygı duyacağız, bu bizim görevimizdir. Açıkça söylüyorum, ben sağcı solcu ayrımı yapmadan bütün insanlarımı seviyorum" diye konuştu.

 

YEREL YÖNETİM ÖZERKLİK ŞARTI

 

Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı'nda söylüyorum, CHP iktidarında yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğim" sözleri de dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında verdiği diğer mesajlar şöyle:

"Sosyal demokratlar eskiden sadece paylaşmaktan söz ederdi, şimdi önce üreteceğiz sonra paylaşacağız diyoruz. Herkesin iyi, evi, arabası olsun. Bunu söylediğimiz için mi sağcı olduk?

 

Birileri yılbaşını arkadaşlarıyla kutlarken, bu arkadaşınız CHP Genel Başkanı olarak Soma'da yerin yüzlerce metre altında madencilerle kutladı. Taşeronlaşmayı Türkiye'nin gündemine getiren kim?

 

CHP iktidarında kamuda taşeron işçilik olmayacaktır, herkes sendikalı işi olacaktır.

Esnaf, CHP'ye genelde mesafelidir, ama biz bu mesafeyi kapatmayı niyetliyiz.

Esnef kardeşlerimize şunu da söylüyorum, nasıl işçi işini kaybeder, işsizlik sigortasından gelir desteği alırsa, işini kaybeden esnaf kardeşimizi de aynı olanağı sağlayacağız..."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset