Kazancı İle Sıcak Sohbet

Kazancı İle Sıcak Sohbet

MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Mehmet Kazancı ile gündeme dair sohbet.

RÖPORTAJ :

Süleyman Kumaş/ AkçaabatAjans:

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bünyesinde 35 yıldan beri çeşitli kademelerde görev yapan şimdiki il başkan yardımcısı ve seçim işlerinden sorumlu Mehmet Kazancı ile Türkiye ve Trabzon siyasetine bakışını objektif bir çerçevede ele aldık. Biz sorularımızı sorduk o kendi ve mensubu olduğu partisinin adına açık yüreklilikle cevaplandırdı ..

 

 

AkçaabatAjans: Seçim işlerinden sorumlu bir yönetici olarak getirildiğiniz görevinizle ilgili önümüzdeki milletvekilliği seçimlerinde Trabzon’u nasıl değerlendiriyorsunuz ?

 

Mehmet Kazancı :Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da ağırlığı ve yaptırım gücü olan siyasi bir partidir. Buna örnek teşkil etmesi açısından AKP’nin onca milletvekiline rağmen cumhurbaşkanımızı seçemezken , MHP’nin milletvekilleri ile ağırlığını koyarak cumhurbaşkanını seçtirmelerini söyleyebiliriz. Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliğinin tamamına Milliyetçi Hareket Partisi taliptir. Bu başarıyı da askıda bırakmayıp herkese gösterecektir.

 

AkçaabatAjan: Bu fikirlerinizi destekleyecek düşünceleriniz yada çalışmalarınız nelerdir peki?

 

Mehmet Kazancı :Birincisi , MHP nin son yapmış olduğu il kongresindeki canlılığa ve dinamizm, İkincisi AK Parti iktidarının son yapmış olduğu ; sözüm ona demokratik açılım , Ermeni siyaseti , izlediği yanlış ekonomik politikalar , Trabzon halkının hassas vatanseverlik duygularıyla bağdaşmadığı için ; fikri yapısı ve dünya görüşüne uygun Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelmeleri bu düşüncelerimi fazlasıyla destekliyor.

 

AkçaabatAjans:Trabzon’da ki seçim stratejinizi neye göre belirleyeceksiniz ?

 

Mehmet Kazancı :Elbette ki seçim stratejilerimiz AKP’nin yanlışları üzerine kurulu değildir ; Türkiye genelinde bizim doğrularımız üzerine kuruludur! Anayasamızın tek vatan , tek bayrak , tek dil ilkelerinden hareketle milletimizin bütünlüğünü sağlamak , her bir ferdine ayrım gözetmeksizin ; siyasi , ekonomik , sağlık , eğitim gibi alanlarda yararlandırmak üzerine bina edilmiştir. Bütün bunların geniş çalışmaları partimiz bünyesinde titizlikle yapılmaktadır. Yine projelerimizde Trabzon’da ilimiz insanlarının gelecek beklentilerinin karşılanması ve sorunlarının çözümü üzerine seçim çalışmalarımız ve stratejilerimiz temel alınmıştır.

 

AkçaabatAjans: Siyasi tecrübenize dayanarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin geçmişi ve bugününü değerlendirerek geleceği hakkında neler söylemek istersiniz ?

 

Mehmet Kazancı :MHP’yi anlamak MHP’yi kavramak isteyenler öncelikle bir durup düşünsünler. Geçmişiyle bugünüyle Türkiye’mi , Trabzon’umu , fert olarak kendilerini geçirsinler zaman süzgecinden ve sonrasında bir baksınlar MHP’nin bayrağına..! Parti bayrağımızda bulunan üç hilal düşüncesi rahmetli Alparslan Türkeş ‘in özenli araştırmaları sonrasında bulunmuş ve parti bayrağı olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda Osmanlı’nın da bayrağıdır! O zaman mevcut bilinen üç kıta Asya , Avrupa ve Afrika’yı temsil etmektedir. Ayrıca yine dinimizin mübarek ayları olan Recep , Şaban , Ramazan aylarını temsil eder. MHP’nin ufkunun ve dayandığı zeminin nereden gelip ne olduğunu ve nereye doğru gittiğini milletimiz iyi sentez etsin.. Ülkücü hareketin çok büyük bir çoğunluğu ateş çemberinden geçmiş neslin temsilcileridir. Ve bu temsilciler kırk yıldan fazla bir süredir sabırla , canla başla çalışmaktadır. Bu süre içinde yine birçok siyasi parti doğmuş ve tarihin sayfalarında miatlarını doldurmuşlardır. Canlılığını ve dinamik genç ruhunu bugüne kadar taşıyan partimiz bugün yine gelecek için aynı azim ve aynı arzuyla beraber ; içinde yanıp tutuşan milliyetçilik aşkıyla koşmaya devam edecek. Büyük Türk milletini baskısı ve emperyalizmi altına almak isteyen her türlü girişime şiddetle karşı koyacaktır. Ve şanlı milletimiz şunu bilsin ki bizim geleceğimiz ülkemizin geleceği ile doğru orantılıdır..!

 

AkçaabatAjans: Çok değerli vaktinizi bizimle paylaştığınız için MHP il teşkilatının başkan yardımcısı olarak teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz..

 

Mehmet Kazancı :Ben de teşekkür ederim, sizlere ve çalışma arkadaşlarınıza başarılar diliyorum….

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Röportaj