Kaza Görüntüleri Silindi

Kaza Görüntüleri Silindi

Akçaabat Derecik Mahallesi’nde yolun karşısına geçerek kaldırımda yürüyen Muhammet Tütüncü’yü (26) ezerek ölümüne neden olduğu iddia edilen 61 DT 800 plakalı aracın sürücüsü Hasan K., üç kişiden oluşan bilirkişi heyeti tarafından suçlu bulundu.

Akçaabat Derecik Mahallesi’nde yolun karşısına geçerek kaldırımda yürüyen Muhammet Tütüncü’yü (26) ezerek ölümüne neden olduğu iddia edilen 61 DT 800 plakalı aracın sürücüsü Hasan K., üç kişiden oluşan bilirkişi heyeti tarafından suçlu bulundu.

Üç Kişilik Bilirkişi

Kazayı gören dükkanların güvenlik kameraları toplandı. Bir dükkanın güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği ve jandarma tarafından kurtarılamadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine mahkeme,  kazanın aydınlatılması için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Doç. Dr. Muhammet Vefa Akpınar, Arş. Gör. Funda Türe Kibar ve Arş. Gör. Tevfik Seferoğlu’ndan oluşan bilirkişi rapor hazırladı.

İşte Raporun Ayrıntıları

Bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda, maktul Muhammet Tütüncü’nün kaza anında kaldırımda yaya olması nedeniyle kusurunun olmadığı, gerekli işaretlemeleri yapan karayollarının kazanın oluşumunda kusurunun bulunmadığı belirtiliyor. Raporda ayrıca mahal koşullarda hızla seyreden sürücü Hasan K.’nın tam kusurlu olduğuna yer veriliyor.

Trafik kazasında bir gencin ölümüne neden olan sürücüyü, bilirkişi suçlu buldu. Bir dükkanın güvenlik kamerası görüntüleri silindiği belirlendi. Bir başka dükkanın güvenlik kamerası görüntüleri kazayı gözler önüne serdi.

18 AYDIR KARAR YOK

Akçaabat Derecik Mahallesi’nde yolun karşısına geçerek kaldırımda yürüyen Muhammet Tütüncü’yü (26) ezerek ölümüne neden olduğu iddia edilen 61 DT 800 plakalı aracın sürücüsü Hasan K.’nın tutuklanmamasına ölen gencin babası Ali Tütüncü isyan etmişti. İddianamenin üç ay sonra açılması ve sürücü hakkında 18 aydır karar verilmemesi ailenin acılarını artırıyor.

BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIR

Taksirli ölümüne neden olduğu için 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Hasan K. hakkındaki dosya bilirkişiye gönderildi. Doç.Dr. Muhammet Vefa Akpınar, Arş.Gör. Funda Türe Kibar ve Arş. Gör.Tevfik Seferoğlu adlı üç kişiden oluşan bilirkişi hazırladığı raporu mahkemeye gönderildi. Kaza ile ilgili tespitler yapan bilirkişi heyeti, raporun sonucunda da 3 ayrı tespitte bulunarak kazadaki suçluyu gösterdi.

SÜRÜCÜ TAM KUSURLU

Bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda, maktul Muhammet Tütüncü’nün kaza anında kaldırımda olması nedeniyle kusurunun olmadığı, gerekli işaretlemeleri yapan karayollarının trafikte seyreden bir araç için tehdit oluşturacak bir kusurunun bulunmadığı belirtiliyor. Raporda ayrıca mahal koşullarda hızla seyreden sürücü Hasan K.’nın asli tam kusurlu olduğuna yer veriliyor. Bu arada kazayı gören dükkanların güvenlik kameraları toplandı. Bir dükkanın güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği ve jandarma tarafından kurtarılamadığı ortaya çıktı.

BABA İSYAN ETMİŞTİ

Kazadan üç ay önce baba olan Muhammet Tütüncü’nün ailesi, sürücüyü serbest bırakan adalete isyan etmişti. Genç yaşta oğlunu toprağa veren Ali Tütüncü, “Oğlumu ezen sürücü ile aynı köyde oturuyoruz. Onu her gün aracıyla birlikte görmek beni derinden yaralıyor” diye isyanını dile getirmişti.

İLGİLİ HABERİMİZ

Kaynak: Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler