Kayıt Dışı İle Mücadele

Kayıt Dışı İle Mücadele

Kayıt Dışı İle Mücadele

Sosyal Güvenlik Kurumu, Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi (KİDEP) kapsamında kayıt dışı istihdamı azaltmak amacıyla toplumun çeşitli katmanlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Kayıt dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Trabzon İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantılarda 13 Ağustos 2018 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde din görevlileriyle, 14 Ağustos 2018 tarihinde de esnaf odalarının yöneticileriyle bir araya gelindi.

kayitdisi-ile-mucadele.jpg

Toplantılarda konuşan Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aydın Gedikli, güncel istatistiklere bakıldığında kayıt dışı istihdamın yıllara göre giderek azaldığını belirterek bu konuyla mücadelede toplumun her kesiminin üstüne düşen görevi yaptığında çok daha iyi bir noktaya gelineceğine inandığını ifade etti.

İl Müdürü Gedikli, ceza odaklı değil vatandaş odaklı bir kurum olduklarını dile getirirken kayıtlı istihdamın desteklenmesi amacıyla işverenlerin çeşitli alanlarda faydalanabilecekleri 14 ayrı teşvik olduğunu söyledi. Bu teşviklerin bir yandan işverenlerin yükünü azaltırken diğer yandan da kayıt dışı istihdamın önüne geçebilmek için fırsat oluşturduğunun altını çizdi.

Toplantıda konuşan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü ise devletin bu alanda kendisine 1 adım atanlara karşı 3 adım attığını ve yapılabilecek iyileştirme önerilerine her zaman açık olduklarını belirtti. Başkan Süngü kayıt dışılığın tespiti halinde ağır cezaların uygulandığını hatırlatarak bu sorunla mücadelede öncelikle toplumsal bilincin yerleştirilmesi gerektiğine inandığını söyledi. Bu kapsamda ilköğretimden üniversiteye kadar çeşitli eğitim kademelerinde sunumlar, yarışmalar gibi etkinlikler düzenlediklerini ve böylece topluma sosyal güvenlik bilinci aşılamaya gayret ettiklerini ifade etti.

Toplantıda konuşan Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hadi Sağlam ise sosyal güvenliğin peygamber efendimiz zamanında da uygulanan bir güvence sistemi olduğunu hatırlatarak, sosyal güvenliğin hayatın risklerine karşı hazırlıklı olmak anlamında vazgeçilmez bir rolü olduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanvekili Mustafa Özcelep ise TESOB olarak ekipleriyle yaptıkları denetimlerde özellikle kayıt dışı işletmelerin tespit edilmesinde önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalar sonucunda da SGK kaydı olmayan işletmelerin kayıt yaptırması sağlanarak kayıt dışı istihdamla mücadeleye katkı verdiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler