Kavaklı'da Öğretmenler Sahnede

Kavaklı'da Öğretmenler Sahnede

Kavaklı İlköğretim Kurumları’nda görev yapan öğretmenler, Türk Halk Müziği Konseri vermeyi gelenek haline getirdiler

Kavaklı İlköğretim Kurumları’nda görev yapan öğretmenler, Türk Halk Müziği Konseri vermeyi gelenek haline getirdiler. Okul öğretmenlerden kurulu koro, ilkini geçen yıl verdikleri “Bizim Sesimizden” isimli konserin ikincisini Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiler.

kavakli-ilkokulu1-akcaabat1.jpg

Bağlamada Kavaklı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Abdurrahman Küçükbekar ve Cumhuriyet Ortaokulu Öğretmeni Murat Eraslan, kaval ve meyde Sedat Durak, kabak kemanede Özcan Elçin, gitarda Murat Emre Kaynak, ritm sazda Ahmet şentürk ve Osman Yılmaz’dan oluşan Kavaklı İlköğretim Kurumları Öğretmenler Korosu’nda Nursel Ali Yazıcı, Zehra Öztürk Yılmaz, Ayhan Gencer, Perin Çat, Hüseyin Şentürk, Hasan Yıldız, Şenol Gelleci ,Ali Aydın, Harun İbiş, Aynur Şahin, Duran Aktaş, Özer Barlas, Rıdvan Doğan, Bayram Arıçı ve Nagehan Sağlamel isimli öğretmenler yer aldı.

kavakli-ilkokulu-horon-akca.jpg

Koro Şefi Sema Gören’in seslendirdiği “Türkülerle Gömün Beni” isimli türküyle başlayan programın ilk bölümünde koro tarafından “Şafak Söktü”, “Bugün Dostlar Yaralanmış”, “Çökertme”, “Kömürlük Dağı” ve “Evlerinin Önü Handır” isimli türküler seslendirildi. Bu bölümde Celal Bulut “Konba Bülbül Konma” ve Perin Çat “Nayino” isimli türkülerle solo program icra etti.

koro-akcaabat.jpg

Koronun “Beyaz Giyme”, “Eski Evin merteği”, Gönül Dağı”, “Burası Adıyaman”, Zigana Dağları ve “Dido” isimli türküleri seslendirdiği programın ikinci bölümünde Perin Çat “Hastane Önü”, Harun İbiş “Kahverengi Gözlerin”, Sema Gören de “Yüce Dağ Başına Yağan Kar İdim” isimli eserleri solo olarak seslendirdi.

“Ahanda Gençlik” isimli folklor ekibinin bir horon ziyafeti sunduğu gecenin sonunda bir plaket töreni düzenlendi.

Akçaabat kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy’un Koro Şefi Sema Gören’e bir plaket verdiği törende Kavaklı Belediye Başkanı Halil İbrahim Dervişoğlu da Türkiye bayanlar Güreş Şampiyonası’nda finale kalarak Milli Takım’a seçilen Sinem Köroğlu ve çalıştırıcısı Volkan Turnasuyu’na birer plaket verdi.

 

Programın sonunda söz alan Okul Müdürü Turan Atalar “Çok güzel bir akşam yaşadık. Bu güzelliği bizlere yaşatan koro şefimiz, saz ekibimiz, sahnede olan olmayan kendileriyle gurur duyduğum mesai arkadaşlarıma teşekkür ederken,sunucumuz Türkçe Öğretmeni Nazmi Şandan’a, sahnenin düzenleyen Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Sibel Kara’ya, sponsorlarımız Sınav Dershanesi ve Saray Köfte’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim