Kardeş Şehirler Buluştu

Kardeş Şehirler Buluştu

Kardeş Şehirler Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ‘nin “Kardeş Şehirler Buluşması” kapsamında Trabzon’a gelen, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Akçaabat İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Ziyarette; Ekrem İmamoğlu ve Hasan Akgün’ün yanı sıra İl başkanı Güzide Uzun ve milletvekili adayları da hazır bulundu.

kardes-sehir.jpg

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’un açılış konuşmasının ardından konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ”Heyecanlı olmak iyidir ve siyasette ve her işte de şarttır. Ama hislerimiz asla aklımızın önüne geçmeyecektir. Hislerimiz aklımızın önüne geçerse malum devleti yöneten büyük yöneticilerin durumuna düşeriz. Mutlaka çalışmalarımızın planlı ve projeli olması lazım. Biz belediye başkanı seçildiğimiz zaman her günümüz planlıydı. Hangi eve gideceğimiz kimin kapısını çalacağımız belliydi. Asla polemiğe yer vermedik. Bize kurulan tuzakları onların tuzağına düşmeyecek şekilde bertaraf ettik. Hanginiz hangi mahalle de hangi sokakta etkili iseniz mutlaka o sokaktaki hanımlardan gençlerde kendinize ekipler oluşturarak o sokaklar üzerinde çalışırsanız mutlaka Akçaabat’ta Trabzon’da başarılı olursunuz” dedi.

“Trabzon değişirse Türkiye değişir" diyerek sözlerine başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuşmasında, "Trabzon’un her anını takip etmiş biriyim. Trabzon’un Akçaabat’ın gerçek dokusundan beslenerek yine sahil kenti olan Beylikdüzü’ne bu dokuyu yansıtmak için çalışıyorum. İnsanların bir birine selam vermekten uzak durduğu bir kentleşme oldu. Ben Trabzonlu bir hemşireniz olarak İstanbul’a bu ruhu taşıma çabasında olan biri olarak şunu gözlemledim. Trabzon eski Trabzon değil. Nedir eksik olan? Bana göre toplumun bir birinden ayrıştırılması. Bir birinden uzaklaşması, toplumda ki bir takım unsurların çağdaşlaşma diye altını çizdiğimiz, o uygarlaşma adımlarından her birinden uzaklaşmamız bugün geldiğimiz noktada şehirleri de soğutmuştur. İnsanların bir birine selam vermediği toplumun yaşadığı şehircilik anlayışı oluştu. Bu anlamda Trabzon’da da sıkıntı vardır. Trabzon’da yaşam sıkıntısı vardır. Özgür iradesinin yansımadığı şehir vardır. Böyle devam ederse bu ilden eskisi kadar sanatçının, yazarın, yetenekli sporcuların çıkmayacağını düşünüyorum. Trabzon’da hayatın değişmesi lazım. Trabzon değişirse Türkiye değişir” şeklinde konuştu.

Parti ziyaretinden sonra esnafla buluşan partililer, muhtarlar derneğinde Bşakan Eyüp Gedikli ve muhtarlarla bir araya geldi.

muhtarlar-derneginde.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler