Kardeş Şehir Dortmund’daki Etkinliklerin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kardeş Şehir Dortmund’daki Etkinliklerin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kardeş Şehir Dortmund’daki Etkinliklerin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Vakfı tarafından Kardeş şehir Dortmund’da gerçekleştirilen “Her Yönüyle Trabzon” etkinliklerinin değerlendirme toplantısı EYOF parkında Trabzon Valisi A. Celil Öz ‘ün katılımıyla yapıldı.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Trabzon eski  milletvekili ve bakanı Faruk Özak, Emniyet Müdürü Murat Köksal , DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım,Trabzon Vakfı Başkanı Birgün Aygül ile ilgili kamu kurum yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

Kardeş şehir Dortmund’ da ki etkinliklerin geniş bir katılım ve kucaklayıcı bir şekilde yapılmasının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Vali A. Celil Öz “Trabzon’un  bir ve beraber olduğu zaman hem içeride ve hem dışarıda hatta yurtdışında neler yapılabileceğini biliyoruz. Bunu bir kez daha Dortmund’da gerçekleştirilen etkinliklerle göstermiş olduk. Bu etkinlik katılımıyla, katkısı ve hedefiyle değerlendirilebilir. Daha etkin ve katılımcı olabilirdi. Bu etkinliğin Almanya gibi bir şehirde  geniş bir salonda, büyük bir katılımla ve kucaklayıcı bir şekilde yapılması çok büyük bir başarıdır. İstenilen hedefe ulaşıldığını gösteriyor. Bu etkinlik,Trabzon’un birlik ve beraberlik içinde neler yapabileceğini,yurtdışındaki önce hemşerilerimiz sonra bütün vatandaşlarımızı nasıl kucaklayabileceğimizi göstermiş oldu. Kardeş şehir olarak Dortmund ile oradaki Alman yetkili ve vatandaşlarla varolan kardeş şehir ilişkileri ve bağlarının daha sağlamlaşmasını, görüşmeler ve protokollerle teknoloji transferlerinden kültür,sanat ve spor alanındaki işbirliklerine kadar pek çok alanda somut işbirliklerinin nasıl yapılabileceğinin altyapısı oluşturulmuş oldu.

Ayrıca fuar ve diğer etkinliklerle bu tür faaliyetleri farklı hedef kitlelerimize yönelik turizm,kültür sanat ve ticarete alanlarında benzer çalışmaları şehir ve ülke olarak bakanlıklarımızın organizasyonlarıyla  birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu farklı bir alandı. Ve başarılı ,güzel bir örnek oldu. Bize ‘Her Yer Trabzon’ sözünü hepbirlikte orada yaşamış, görmüş olduk. Dortmund’da gerçekleştirlen etkinlikler ile gücümüzü ve birlikte ortak hedefe yürüme konusundaki irademizi ortaya koymuş olduk. Almanya gibi zor bir ülkede bu organizasyonun yüksek maliyetlere ragmen başarılmış olması bu şehrin dinamiğini, bu şehrin gücünü birliktelikle neler başarılabileceğini gösterir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

KonuşmasındaTrabzon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Öz;  Şehir olarak biz çok güzel işler yapıyoruz. Bazen de kendimize haksızlık ediyoruz. Şehrimiz ile ilgili konularda kendi kapasitemizi biraz aşağıda görüyoruz. Dışarıdan bakanlar Trabzon’un bu gelişimini,  birlikteliğini,başarısını,kapasitesini kıskanıyor.Gerek yaşam ortamı yönüyle gerek kalkınma ve gelişimiyle gerekse turizmi, kültür sanatı  ile hepsinden önemlisi beşeri sermeyesi ve insan yapısıyla kendimize haksızlık yapıyoruz.

Şehrimiz ve bölgemiz ile ilgili güzel çalışmalar var. Dün Ankara’da İçişleri Bakanlığı ve ilgili birimlerle yatırımları ve projeleri görüştük. Yarın Gençlik ve Spor Bakanımız ile spor yatırımlarını görüşeceğiz. Önümüzdeki hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın koordinasyonunda, milletvekillerimiz ve yöneticilerimiz ile diğer yatırımları görüşeceğiz. “dedi.

Havalanı trafiğindegeçen yılı yüzde 21 artış ile tamamladık. Bu şartlarda çok büyük bir gelişmedir. Ordu Giresun Havaalının açılmasına ragmen yüzde 21 yolcu artışının olması büyük  bir  gelişme. 2016 yılının ilk iki ayında da dünyada ve ülkemizde bazı alanlarda yaşanan  krizlere ragmen Ocak ayında yüzde 8-10 arasında, Şubat ayında yüzde 18 oranında yolcu artışı söz konusu. Bunlar geleceğe daha umutla bakmamızı,Trabzon için daha fazla çalışmamızı, hem turizde hem ticarette,yatırımda ve diğer alanlarda hepbirlikte daha fazla gayret göstermemizi ama bunları yaparkende moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmamızı gerektiren hususlar diye düşünüyorum. “dedi.

Dortmund ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Her yönüyle Trabzon etkinliklerinin yurtdışında  ilkdefa 24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşu münasebetiyle Trabzon tanıtım etkinliklerini gerçekleştirmiş olduk. Bunun için hepinizin gayretleri oldu. Hepiniz taşın altına elinizi koydunuz. Emeği geçen herkese şükranlarımızı ve minnettarlığımız ifade etmek istiyorum. Bizim bu toplantıdaki  amacaımız sizin kanatlerinizi ve eleşştirilerinizi almak istiyoruz. Bundan sonraki organizasyonlarımızda yol gösterici olacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’nun himayesi ve desteğinin yanısıra Trabzon milletvekillerimizin katkıları ve kurumlarla görüşmelerinden ve gayretlerinden  dolayı, Ağabeyimiz Trabzon eski devlet bakanımız Faruk Özak’a ve Trabzon Vakfı Başkanı Birgün Aygül’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim“dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler