Karan’dan salvolar

Karan’dan salvolar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Trabzon İl Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Karan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ı “topu taca atmakla” suçladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Trabzon İl Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Karan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ı “topu taca atmakla” suçladı. Karan, seçim hükümetinde Trabzonlu 4 vekilden birinin bile bakan olmamasını “Dördünüzü toplasanız sizden zaten bir milletvekili olmaz. Dolayısıyla da Trabzon’dan bakan olmaz. “ sözleriyle eleştirdi.

Günnar’ın partisinin Akçaabat Danışma Kurulu’nda yaptığı konuşmada partisini hedef alan sözleri üzerine bir açıklama yapan Karan, şunları söyledi:

“Sayın Günnar sanırım bu vekillik seni bozdu. Daha 23 saatlik vekil olmana rağmen bu afra, bu tafra, bu hava kime? Yaşadıklarını ve gördüklerini çarpıtarak seçmeni yanıltmaya çalışıyorsun. Üzerine Meclis’te yemin ettiğin TC Anayasası seçim hükümetinin nasıl kurulacağını ve bu seçim hükümetinde kimlerin yer alacağının açıkça belirtmiştir. Bir zahmet üzerine yemin ettiğin anayasa kitabını aç da oku. Bilmiyorsan partinin hukukçularından destek al. Siz bunu bile bile kaçak saraydan gelen talimat üzerine 45 günü hükümeti kurma yerine kurmamak için harcadınız. Siz de biliyorsunuz ki başta 17/25 Aralık süreci olmak üzere boğazına kadar yolsuzluk pisliğine batmış partinizin foyaları, yaptıkları ortaya çıkacaktır. Bu yüzden hükümet kurulmamalıydı. Ve kurulmadı. Şehit cenazeleri ölen vatan evlatları sizin umurunuzda değildir. Sizin için bakan evlatları yaşaması için vatan evlatlarının ölmesi gerekmektedir. 

İş dünyası tedirgin. Dolar 3 bin lira olmuş. Sizin tuzunuz kuru olduğu için bunlar sizin için önemli değil. Tekrar seçim diyorsunuz. Şimdi seçim hükümetindeki ortağınız HDP’yi neden suçluyorsunuz? Senin partin değil mi Habur’da teröristleri otobüslerle getirip çadır mahkemeleri kurup onları affeden. Yok, ben eski çakma ülkücüyüm bunlara karşıyım diyorsan analar ağlamasın sonuna kadar barış diyen siz AKP’liler şimdi neden sonuna kadar savaş diyorsunuz? Bebek katilinin ismini değiştirip İmralı yapan sizler İmralı’nın, Kandilin ve hatta MİT’in karanlık odalarında bu teröristlerle iş birliği yapmadınız mı? Utanmazsanız PKK ile aynı yatağa girecektiniz. Ne oldu şimdi? Milliyetçilik duygularınız mı kabardı da sonuna kadar operasyon diyorsunuz?  Ne oldu da böyle oldu? Bu sorunun cevabını bilirsin de söylemeye korkarsın. Bunun cevabını da ben vereyim.  AKP’nin tek başına iktidarı için ölen polisin, ölen sivilin, ölen askerin sizin nezdinizde hiçbir itibarı yoktur. Sayın Günnar, siz bu işin çözüm adresi Meclis diye CHP’ye laf edeceğinize Trabzon’dan seçilip Ankara’ya gönderdiğimiz 4 vekilden bir tanesini neden seçim hükümetinde yer bulamadınız? Bunu cevabını verin. Onu da veremezsiniz. Bunu da ben söyleyeyim. Siz beceriksiz yeteneksizsiniz de ondan. Dördünüzü toplasanız sizden zaten bir milletvekili olmaz. Dolayısıyla da Trabzon’dan bakan olmaz.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset