Karan İtiraf Etti

Karan İtiraf Etti

Yavuz Karan, sandıktan büyük hayal kırıklığı ile çıkarken kendisini daha iyi yerlerde beklediğini de itiraf etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Pazar günü yapılan eğilim yoklamasın da sandıktan 5. sırada çıkarak en çok şaşırtan aday Yavuz Karan, sandıktan büyük hayal kırıklığı ile çıkarken kendisini daha iyi yerlerde beklediğini de itiraf etti.

Karan, "Ben daha iyi yerlerde bekliyordum. İstediğim sonucu elde edemedim. Bu önemli değil. Verdiğimiz mücadele ön seçimi getirmekti. Bu anlamda sıralamada benim olup olmamam önemli değil. Biz Trabzon'da demokrasi mücadelesi verdik. Genel Başkanımız İsmet İnönü çok partili sisteme geçtiğinde ve seçimleri kaybettiğinde "en büyük mağlubiyetim en büyük zaferim. Çünkü Türkiye'ye demokrasi geldi" demişti. Benim açımdan bakıldığında başarısızlıktır, ancak Trabzon demokrasisi adına çok önemli bir adım attık. Haluk beyi kutluyorum. Trabzon'da CHP örgütleri olarak çok iyi sonucu alacağımıza inanıyorum. Partimiz kazandı. Demokrasi kazandı" dedi.

Eğilim yoklamasında 5. sırada çıkmasını kendisi adına başarısızlık olarak tanımlayan Karan, nedeni ise şu şekilde açıkladı: "Bunun nedeni şu: eğilim yoklamasının favorisi olmam. Herkes kendine rakip gördü. O anlamda bütün adaylar beni kesti. Ancak burada baktığımızda bütün arkadaşlarımız çok değerlidir. Benden önce ki yer alan arkadaşlarımız da değerlidir. Karar doğrudur. En doğrusu karara saygı duymak lazım. Bu anlamda rahatsızlığım kırgınlığım yok. Partiye emek verdik. Bir şarkı ile partili olmadık"

Seçilmediği takdirde siyasete devam edip etmeyeceği sorusuna ise Karan, "Ben 30 senedir aktif siyasetin içinde yer aldım. Yine aktif olacağım. Kesinlikle küsmek, kırılmak, alınma anlayışı söz konusu değil. Partiye hizmet etmek için il başkanı milletvekili olmaya gerek yok. Üye olarak da hizmet edebilirsiniz. Asla partiye küsmek kızma böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset