Karadeniz Bölgesi’nde ilk olacak

Karadeniz Bölgesi’nde ilk olacak

Karadeniz Bölgesi’nde ilk olacak…

 

AKÇAABAT’A MODERN ET KOMBİNASI

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi geçtiğimiz Nisan ayında yapılarak inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanılan Trabzon Et Kombinası, ilçemiz ve Trabzon’un olduğu kadar bölgemizin de önemli ihtiyacına cevap verecek. Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, katkıda bulunanlara teşekkür ederken inşaatın hızla yükselişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

410 TON DEPOLAMA, 45 MİLYON MALİYET

İlçemizin Çiçeklidüz Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilen 410 ton depolama alanına sahip olacak tesisin toplam inşaat alanı 22 bin 242 metrekare ve 45 milyon liraya mal olacak.

 

KAPASİTESİ ARTTIRILABİLECEK

Akçaabat’a yapılacak et kombinasının; kesimhane, soğuk hava depoları, et işleme alanları, laboratuar, atık su arıtma tesisi, idari bina ve sosyal tesislerden oluşacağı belirtilirken 6 bin 406 metrekare kapalı alanı bulunacak kombinada başlangıçta 70 büyükbaş, 200 küçükbaş kapasiteyle hizmet verileceği, ihtiyaç duyulması halinde ise bu kapasitenin arttırılabileceği kaydedildi.

 

ALTINTEPE, TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Karadeniz Bölgesinde ilk olma özelliğini elinde bulunduracak olan ve Akçaabat ilçesinde hızla yükselen Et Kombinasının bölgenin hayvancılığının gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Böylesine önemli bir tesisin Akçaabat’ımıza kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere,  Bakanlarımıza, Trabzon Milletvekillerimiz ile Genel Müdürümüze, Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat ZORLUOGLU'na, çalışmaların her anında yer alan Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri EKİM'e teşekkür ederim.” sözleriyle katkıda bulunanlara minnet duygularını ifade etti.

 

İLÇE EKONOMİSİ ve İSTİHDAMA KATKI

Çalışmaların bekledikleri süratte devamının memnuniyet verici olduğunun altını çizerek yüklenici firma yetkililerine de teşekkür eden AK Parti İlçe Başkanı Altıntepe, “Tamamlandığında en az 60 kişi çalışacak ve istihdama da önemli katkı sağlayacak tesis, sektörün beklentisini kayda değer seviyede yükseltmiştir. Hayvancılıkla iştigal eden yöremiz insanı çalışmaların tamamlanmasını beklemektedir. İnşaat çalışmaları öngörüldüğü süre zarfında inşaallah tamamlanacak ve modern et kombinamız Akçaabatımızda hizmet vermeye başlayacaktır. Bu tesisin ilçemiz ekonomisine katkısı da yadsınamaz olacaktır.” dedi.

akcaabat-et-kombinasi-insaati.jpgakcaabat-et-kombinasi-insaati1.jpgakcaabat-et-kombinasi-insaati2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler