Kandil Fakülte için uyardı

Kandil Fakülte için uyardı

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandil, Akçaabat'ta tadilatı devam eden fakülte binasının gelecekte kendilerine yetmeyeceğini söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandil, Akçaabat ilçesinde tadilatı devam eden fakülte binasının gelecekte kendilerine yetmeyeceğini söyledi.
Tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen Kandil, sitemiz muhabirine yaptığı açıklamada, inşaatın planlandığı şekilde ilerlediğini belirterek, ''Bina bittiğinde ilçeye ayrı bir hava katacak. Görsel olarak ismine yakışır bir bina olmasını amaçlıyoruz'' dedi.
Türkiye'de Güzel Sanatlar Fakültesi bulunan üniversitelerin bölüm sayısının ortalama 10 olduğunu dile getiren Kandil, ''Biz ise burada 3 bölüm açmayı planlıyoruz. Tadilatı süren binamız, Akçaabat Belediyesi'ne aitti. Bu binanın tam karşısında yine Belediyeye ait bir bina var. Burasının da fakülte olarak değerlendirilmesinin hem bizim hem de ilçe için yararlı olacağı kanaatindeyim'' diye konuştu.
Tadilatı süren binanın gelecekte kendilerine yetmeyeceğini şimdiden gördüklerini ifade eden Kandil, ''Bu nedenle ilçenin sivil toplum kuruluşlarının harekete geçmesini ve gelecekte oluşacak fiziki yetersizliğin giderilmesini bekliyoruz. Bu konuda Of ilçesi örneği var. Burası için de bir sponsor bulunabilir'' dedi.

Derviş ALTUNTAŞ
info@akcaabathaber.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Eğitim