Kaçak Evler Hemen Yıkılacak

Kaçak Evler Hemen Yıkılacak

Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı'nda "Yaylalarda Yapılan Kaçak Evler Hemen Yıkılacak" Dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz'in doğal güzelliklerini değinerek, "Artvin'in Karagölü'nden Sinop'un cezaevine kadar, bütün güzelliklerine kadar, Samsun'una, Giresun'una, Ordusu'na kadar, Sümela Manastırı'ndan Ayder Yaylası'na kadar doğanın ve medeniyetin bize emanet ettiği muhteşem bir bölgedeyiz" dedi.

Soylu, bir otelde organize edilen Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan terör olaylarına değinerek, bu tür olaylarla Türkiye'nin istikametinden çevrilmeye çalışıldığına bildirdi.

Bu konuda hassas olduklarını belirten Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son yaptığı ziyarette, çok önemli ticari ve ekonomik bağlantılar yapıldığını dile getirdi.

Soylu, bu toplantıda, bakanlar, belediye başkanları, ticaret odaları, milletvekilleri ile Türkiye'nin en önemli bölgelerinden olan Karadeniz'de turizmin geleceğini stratejik olarak planlamaya, tartışmaya, konuşmaya çalıştıklarını ifade ederek, Türkiye'nin bu dinamiğini her alanda devam ettirmenin en temel görevlerinden olduğunu ve bu görevi milletin kendilerine verdiğini belirtti.

Turizm konusunda atılan bu adımların gelecek süreçte Karadeniz'de bir farkındalığı oluşturacağını, stratejik plan ve eylemler çerçevesinde çok önemli sonuçlar ortaya koyacağını vurgulayan Soylu, bugüne kadar Karadeniz'de Bayburt'tan Artvin'e kadar, Ordu'dan Sinop'a kadar yapılması gereken meseleleri görüştüklerini anlattı.

Soylu, "Artvin'in Karagöl'ünden Sinop'un cezaevine kadar, bütün güzelliklerine kadar, Samsun'una, Giresun'una, Ordusu'na kadar, Sümela Manastırı'ndan Ayder Yaylası'na kadar doğanın ve medeniyetin bize emanet ettiği muhteşem bir bölgedeyiz" diyerek, Karadeniz'in kültür ve turizm açısından avantajlı bir bölge olduğunu belirtti.

Karadeniz'in herkesin görmek isteği bir bölge olduğuna işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karadeniz, Körfez'den gelen Arap dostlarımızın 'herhalde cennet bu' diye tabir ettiği bir bölge. Yine yöresel mimarimizle, kültürümüzle, bütün ürünlerimizle birlikte kendi farkındalığını, ayrışmasını net şekilde ortaya koyan bir bölge ve bu bölgenin bir özelliği var. Bu bölge kümelemeyi en iyi şekilde başarabilen bir bölge. Giresun-Ordu Havalimanı'nın yapılacağının söylendiği zaman Trabzon ve civarında 'acaba biz bundan olumsuz mu etkileniriz' diye düşünenlere rakamlar tam çok olumlu etkileniyorsunuz mesajını vermektedir. Şimde Rize Havalimanı yapılacak bölgenin hayatiyeti bir o kadar daha artacak. Bu bölgede her noktaya atılan adım aslında bu bölgenin insanlar tarafından her noktasının keşfedilmesine yönelik bir anlayışı ortaya koymaktadır. Daha bizim İran, Batum, Yunanistan ayağımız var. Bir taraftan Balkanlar, bir taraftan Orta Asya, bir taraftan Ortadoğu bütün bunların hep birlikte oluşabilecek bir anlayışı ortaya koyabilecek bir destinasyonu Karadeniz oluşturacaktır."

Soylu, Trabzon'da Körfez ülkelerinden ciddi turist geldiğini vurgulayarak, "Trabzon'a 500 bine yakın Körfez'den turist gelmektedir, ölçülebilir 400 bin artı 100 bin daha ve buradan bütün bölgeye yayılmaktadır" dedi.

Bu turistlerin kaçırılmaması ve bölge turizminin geliştirilmesi gerektiğini belirten Soylu, Antalya, Bodrum bir turizm sezonuna nasıl hazırlanıyorsa Karadeniz'in de öyle hazırlanması gerektiğine işaret etti.

Karadeniz'de özellikle yaz aylarında ciddi bir turizm yoğunluğu olduğunu dile getiren Soylu, bölge turizmi için çok önemli olan yaylalarda da kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini ifade etti.

Soylu, bu konuda bu yıl önemli adımlar atacaklarını vurgulayarak sözlerini, "2016 yılında Trabzon'da hiçbir yaylada kaçak yapılan yayla evi olmayacak ve yapıldığı anda da yıkılacak" diye tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler