İzmir'de Horon Zamanı

İzmir'de Horon Zamanı

Akçaabatlı hemşehrimiz Osman Yardım, İzmir’de bulunan Karadenizliler’e horon öğretiyor.

İzmir Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Akçaabatlı hemşehrimiz Osman Yardım, İzmir’de bulunan Karadenizliler’e  horon öğretiyor.

 

İzmir’de doğan ya da genç yaşta İzmir’e giden Karadenizli gençler, kültürlerini yaşatmaya çalışıyor. Karadeniz insanı için kültürünü yaşatmanın en bilinen yolu, dernek ya da vakıflarda biraraya gelip, ortak bir etkinlikte bulunmak... Horon öğrenmek de bu etkinliklerin başında geliyor. Gençler için horon sadece bir oyun değil, birçok duygunun paylaşıldığı şölen.  İzmir Maçkalılar Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği’nde bir araya gelen gençler horon öğreniyor, birlikte horon oynuyor. Düzenlene kursu öğreticiliğini ise Akçaabatlı hemşehrimiz Osman Yardım tarafından gerçekleştiriliyor.

  

Karadeniz kültürünü yaşatmak isteyen 15 kişiye öğrettiğini ifade eden Yardım, “Horon bizim kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Karadenizli nereye giderse bu kültürünü de oraya götürmek istiyor. Ancak son dönemde biraz unutulmaya yüz tutmaya başladı. Bu gibi kurslar ile kültürümüzü yaşatacağımıza inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Kültür Sanat