İzciler Etkinlik Düzenledi

İzciler Etkinlik Düzenledi

İkinci dönem izci etkinliklerinden İzci Yemin Töreni Kıranüstü İzci Evi’nde bugün gerçekleştirildi.

İkinci dönem izci etkinliklerinden İzci Yemin Töreni Kıranüstü İzci Evi’nde bugün gerçekleştirildi. Etkinlik çerçevesinde 68 öğrenci yemin ederek şapka ve fular taktı. İlçe İzci Kurulu Başkanı Kemal Kocaman, yemin töreninde yaptığı konuşmada “İzcilik, milliyet, örf, din, dil ayrımı gözetmeksizin herkese açık, politik olmayan eğitimsel üniformalı bir gençlik çalışmasıdır” dedi.

 

İzciliğin, gönüllü, uluslararası, üniformalı, çeşitli yaş gruplarındaki gençlerin zihinsel, fiziksel, ruhsal, sosyal, duygusal ve karakter gelişimine katkıda bulunan bir gençlik faaliyeti olduğunu ifade eden Kemal Kocaman, “ izcilik, okul ile aile eğitimleri arasında kalan boşlukları doldurur. İzcilik, çocuk ve gençleri mevcut özellikleri ile bir bütün olarak ele alan, ruh ve beden sağlıklarını geliştiren, onların boş zamanlarını bir program çerçevesinde değerlendirilmesini sağlayan bir eğitim aracıdır. Bu özellikleri ile izcilik, öğretim olmaktan çok uygulamalı bilgi ve beceri kazandıran eğitim karakterinde bir faaliyetidir. Bu nedenle de izcilik tüm dünyada okul dışı bir faaliyet olarak değerlendirilmiş ve okul dışı izcilik organizasyonları kurulmuştur. Çocuk ve gencin karakterini geliştirmek suretiyle eğitimin oluşturduğu boşluğu doldurur. İzcilik, çocuk ve gencin grup içinde ve bizzat tabiatın kucağında eğitilmesiyle karakter, beceri, sağlık, mukavemet, cesaret vs. konularda daha iyi ve daha çabuk eğitilebilecekleri fikrinden doğmuştur. Kişinin eğitimi, bedenen ve fikren olduğu kadar ahlaken de büyük önem taşır. Bu nedenle de izcilik ahlak eğitiminde aktif bir metod olarak kabul edilir. İzcilik iyi yurttaş yetiştirmeyi amaçladığından Milli, iyi insan yetiştirmeyi amaçladığından ise evrensel bir olaydır” diye konuştu.

 

 

Yemin töreninden sonra Sera gölü istikametine yürüyüş yapan izciler piknik yaptılar. Ardından Akçaabat İmam Hatip Lisesi’nin havacılık kulübü öğretmeni Mustafa Güney ile işbirliği yaparak hazırladıkları maket uçakları uçurttular. Özellikle uzaktan kumandalı maket uçağın gösterisi büyük heyecan yarattı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim