İstikbal Üniversitesi'nin Akıbeti Bilinmiyor

İstikbal Üniversitesi'nin Akıbeti Bilinmiyor

2010 yılında kuruluş evrakları Yüksek Öğretim Kurumu’na verilmeye hazır hale gelen eski Tekel binasında kurulacak İstikbal Üniversitesi’nin akıbetini kimse bilmiyor.

Merhum Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur’un takibi ile 2010 yılında kuruluş evrakları Yüksek Öğretim Kurumu’na verilmeye hazır hale gelen eski Tekel binasında kurulacak İstikbal Üniversitesi’nin akıbetini kimse bilmiyor.

akcaabat-universitesi.jpg
İstikbal Üniversitesi Düzköy yolu üzerindeki eski TEKEL binalarında faaliyete başlayacaktı.

SADECE BİR BEKÇİSİ VAR

Akçaabat-Düzköy Karayolu üzerinde 36 bin metrekarelik bir alan içinde bulunan eski Tekel binası 3 yıl önce 49 yıllığına İstikbal Üniversitesi yapılması için üniversite heyetine devredildi. Aradan geçen zamana rağmen bir çivi dahi çakılmayan bina adeta çürümeye terk edildi. İçerisinde sadece bir bekçi bırakılan fabrikaya arada bir üniversite yetkililerinin sadece aileleriyle birlikte piknik yapmaya geldiği öğrenildi. 

ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ

Yıllardır açılmayan üniversite için sürekli şikâyet geldiğini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Üniversite yapılacak diye tahsis edilmişti. Çalışmayı yapacak arkadaşlar geldi ziyaret etti bizi fakat çok zaman geçti. O ziyaretten sonra da herhangi bir gelişme olmadı. Ne bir çalışma var, ne de başka bir şey” dedi.  CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir ise, “Üniversite diye devrettiler fakat ortada yıllardır bir şey yok. Binayı çürümeye bıraktılar.” diye konuştu.

1 İLERİ 2 GERİ GİTMEKTELER

Sürekli şikâyet aldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Mustafa Nadir, “Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımları tek tek ortadan kaldırıyorlar. Akçaabat Düzköy yolu üzerinde olan tekel binasını da üniversite yapılacak diye devrettiler. Fakat hala bir adım atılmadı. Çürümeye bırakılmış, atıl bir durumda bekliyor. Bundan biz rahatsız olduğumuz gibi bize gelen şikâyetlerden de vatandaşın rahatsız olduğunu görüyoruz. Üreten bir Akçaabat varken şimdi tüketen bir Akçaabat var. Bilirsiniz mehter takımları bir ileri bir geri gider, bunlar ise bir ileri iki geri gitmekte.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler