İşte Kongreden yansımalar.

İşte Kongreden yansımalar.

İşte Kongreden yansımalar.

ak-parti-kongresi.jpg

AK Parti Akçaabat İlçe Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. İşte Kongreden yansımalar.

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Teşkilatı 7. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Ahmet Hüseyin Altıntepe yeniden başkan seçildi.

Kongre için her türlü hazırlık yapılmıştı. Ziyaretçilere salon girişinde ateşi ölçülerek el dezenfektanı dağıtıldı. Salon içerisinde zaman zaman sosyal mesafeye uyulmasa da genel anlamda tedbirlerin alındığı gözlemlendi.

Kongreye katılacağı daha önce açıklanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Şırnak programı nedeniyle kongreye katılamadı. Genel Merkezi temsilen ise Genel Başkan Yardımcısı Hazma DAĞ onur konuğu oldu.

Salona Tam Not

salon-kongre.jpg

 

Akçaabat kongresinin, diğer ilçe kongrelerine kıyasladığımızda daha görkemli şekilde hazırlandığını fark ettik.  AK Parti kongrelerinde görmeye alıştığımız dev ekranlar Akçaabat kongresinde de vardı. Sahnenin ortasına kurulan dev ekranda bazen projeler gösterildi. Salonun sağ ve sol tarafına ve salon dışına kurulan dev ekranlardan konuşmacıların görüntüsü izleyicilere aktarıldı. Havanın sıcak olmasına pandemi eklenince birçok partilinin konuşmaları dışarıdan takip ettiği görüldü. Salon içerisinde Mustafa Cumur için “Seni Unutmayacağız” yazılı devasa afiş asıldı. LED ekranlarda Azerbaycan ve Türkiye bayrakları “Tek Millet İki Devlet” sloganıyla dalgalandırıldı. Salonunun hazırlanmasında reklamcılıktan gelme yönetici Talat Çakmak farkını gösterdi ve partililerden geçer not aldı.

Altıntepe Kendini Aştı

ahmet-huseyin-altintepea.jpg

 

Altıntepe, siyasete çekirdekten yetiştiğini gösterdi. Konuşmasında biraz heyecanlansa da aklımıza Altıntepe’nin bir zamanlar aday olduğu Akçaabat Esnaf Kooperatifindeki konuşması geldi. Ahmet Altıntepe, Kooperatif seçimlerinde elinde yazılı metini okurken karıştırınca kâğıdı kaldırıp atmış ve ben doğal daha iyi konuşuyorum demişti. Altıntepe her geçen gün siyasette üzerine koyarak devam ediyor. Atanmış başkandan şimdi seçilmiş başkan oldu. Daha dik ve tuttuğunu kopartacak bir yolda ilerliyor. Altıntepe’nin de bu dönem daha üretken olacağını tahmin ediyoruz.

Yönetimde % 30 Değişim

Tek aday ile yapılan Akçaabat İlçe kongresinde mevcut başkan Ahmet Hüseyin Altıntepe, Ahmet Hüseyin Altıntepe yönetimindeki isimlerde değişikliğe gitti. Yaklaşık % 30 değişiklikte, Yönetime, Ali Öztürk, Aslan Mısır, Aydın Özmen, Barış Yılmaz, Davut Çakmak, Eyüp Sezgin, Eyüphan Eyüpoğlu, Mesut Çelik, Necati Kolot, Nesrin İlhan, Şenol Abanoz, Türker Kırandi ve Veysel Yılmaz yönetime yeni giren isimler oldu. Eski yönetimden İkram Turan, İlkay Zeyneloğlu ve Yakup Topal asıldan yedek listeye koyuldu.

En Yüksek Katılım Akçaabat’ta

Kongreye delegelerinde yoğun katılım sağladığı görüldü. Kongrede 401 delegeden 304’ü oy kullandı. Bu rakam Karadeniz bölgesinde yüksek rakamdı. Bunu Trabzon Bölge Koordinatörü Polat Türkmen’de teyit ederek “Karadeniz Bölgesinde en yüksek kullanılan oy Akçaabat’ta” dedi.

 Ekim’den Spor Salonu ve Gençlik Merkezi Müjdesi

akcaabat-osman-nuri-ekim-a.jpg

 

Kongrede konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ta önemli bir eksik olan spor tesisi konusunda müjdeler verdi. Başkan Ekim, Yaylacık mahallesinde kapalı spor salonu ve gençlik merkezinin sözünü aldıklarını ve kısa sürede ihaleye çıkılmasını beklediğini açıkladı. Ekim ayrıca Söğütlü’de yapılacak spor lisesi içerisinde yapılacak kapalı yüzme havuzu ile önemli bir eksikliğin giderileceğinin müjdesini verdi. Futbol dahası olarak ise Darıca’da 10 bin kişilik bir stadyum yapımı için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

Ayvazoğlu ve Günnar’dan Akçaabat Geçişi Yolu

adnan-gunnar-028.jpg

 

Akçaabat için en önemli sorunların başında gelen sahil yolundaki trafik konusunun çözümü için Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Adnan Günnar, Karayollarının Akçaabat Geçişi ile ilgili sevindirici haberler verdi. Milletvekilleri Akçaabat geçişinin ilk etapta Darıca’dan başlayarak şehrin güneyinden geçmesinin planlandığını Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konuda çalışma talimatı verdiğini ifade ettiler. Bu Akçaabat’ın ve Trabzon’un son yıllarda beklediği en önemli müjde idi.

Akçaabat Geçişi Güzelleşecek

Akçaabat Kongresinde beklenen bir haberi de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan geldi. Zorluoğlu her fırsatta Akçaabat ve Ortahisarı Trabzon’un metropol şehirleri olarak nitelendirdi ve Akçaabat sahil geçişini karayolları ile yapacakları protokol ile Büyükşehir Park ve Bahçeler tarafından ele alınarak bundan sonraki bakım ve onarımlarının büyükşehirce yapılacağını ve çirkin görüntünün ortadan kaldırılacağını söyledi.

Çavuş’un Özverisi

Akçaabat kongresinde Gençlik Kolları da görevini yaptı. Hatta birkaç saat sonra damat olacak olan Mahmut Çavuş’ta salona gelerek partilileri yalnız bırakmadı. Çavuş’un bu hareketi salondaki sunucu tarafından da anons edilince alkışlar Mahmut Çavuş’a geldi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler