İşsizlik Kaderimiz Mi?

İşsizlik Kaderimiz Mi?

Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hasan Beşli açıklamalarına devam ediyor.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hasan Beşli açıklamalarına devam ediyor.Beşli yaptığı açıklamada, siyasetin söz üretme değil, icraat ve çözüm üretme sanatı olduğunu, işsizliğin Trabzon ve Bölgemiz için kader olmadığını ifade etti.

 

Beşli açıklamalarına şu şekilde devam etti: Biz, siyasete hizmet için soyunduk. Bölgemizin coğrafi ve ekonomik yapısını gayet iyi biliyoruz. Yapılabilecek projelerin üzerine gidip çözüm üretmeliyiz. Öncelikle bölgemizden başlayıp işsizliği sorun olmaktan çıkartmalıyız. Neyi, nasıl yapabileceğimizi bir an önce planlayıp harekete geçmeli, ticaret ve turizmin gelişmesi için yol haritasını çizmeliyiz. Gerçekliği olmayan projeleri konuşmak yerine, gerçekleştirebileceğimiz ve bölgemizin olmazsa olmaz projelerine yoğunlaşmalı, çözümler üreterek bu projeleri hayata geçirmeliyiz. Bunlardan birincisi ve en acili 2. Üniversite'dir. 2. Devlet Üniversitesi şehrimizin hakkıdır. Gerekli bürokratik işlemleri çözüme ulaştırıp şehrimize ikinci üniversiteyi kazandırdığımız zaman hem ilçemiz ve hem de şehrimiz ticareti için can suyu olacak, gelecek her bir öğrenci ekonomik manada bölge insanımızın kazancı olacaktır. Ekmeği, peyniri, defteri, kitabı, gömleği, pantolonu, oteli ve pansiyonu ile hemen hemen tüm sektörlerimize hayat verecektir. İstihdam sağlayacak ve Şehrimize yeni bir ivme kazandıracaktır.

 

İkincisi Arsin Yatırım Adası'dır. Aynı şekilde yatırım adası olarak adlandırılan projenin de bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Her bir iş yeri, inşaatında çalışacak yeni personel, üretimde çalışacak ara elaman, ofis bölümünde sekreter ve muhasebe elemanı demektir. Bu sayede yeni yatırımları da bölgemize çekmeli, gerek inşaat ve gerekse de sonradan oluşacak istihdam ile işsizliği azaltmalıyız.

 

Üçüncü ana projemiz Turizm; biliyoruz ki Arap Turizmi bölgemizde sürekli artmaktadır. Ancak mevcut yatak kapasitemiz aynı orantıda artmadığından gelen turistler bazen farklı bölgelere kaymakta, bu da insanımızın gelir kaybına sebep olmaktadır. Dolayısı ile yapılacak işlem, turist sayısına paralel yatak kapasitesini arttırmaktan geçmektedir. Bunun yanı sıra teşvik ve hibelerle ev tarzı pansiyon, yayla evleri vb. projeler ile konaklama sorununu çözmeli, bunun yanı sıra yeme-içme ve alışveriş gibi yatırımlarla bunları desteklemeliyiz.

Halkımızla, teşkilatımızla, sanayicimiz ve esnafımızla ilk etapta bu üç projenin gerçekleşmesini sağlamalı, bu suretle işsizliği bölgemiz için sorun olmaktan çıkartmalı, göç veren şehir konumundan göç alan şehir konumuna terfi etmeliyiz, hep birlikte Türkiye böyle olunur” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset