İspat Etsin İnşaatın Yarısını Ona Devredeyim!

İspat Etsin İnşaatın Yarısını Ona Devredeyim!

İspat Etsin İnşaatın Yarısını Ona Devredeyim!

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Saygı Öztürk'ün iddialarını yalanladı.

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk tarafından 1 Kasım 2016 tarihinde Sözcü Gazetesi’nde yer alan ‘AKP’li Başkandan, yardımcısına milyonluk ihaleler’ başlıklı yazıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Yazıda referans alınan kaynağın bilgi edinmemek illeti ile hareket ederek  kamuoyunu yalan ve  yanlışlarla yönlendirmek istediği anlaşılmaktadır. Yazıda “36 Mahallenin suyunu karşılayan Karasu Barajı’nda kolibasili, Atasu Barajı’nda ise ağır metaller olduğu, kanalizasyon sularının karıştığı belirtiliyor. Hastane yatak sayısı bakımından en önde gelen Trabzon’da sudan ve kanserden ölümlerin yaygın olduğunu öğreniyorum” denilmektedir. Bu ifadeler sehven yazılmamış ise kasıtlı olarak yalan ve yanlış bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.Şunu en başta belirtelim.Trabzon’un Karasu diye bir barajı bulunmamaktadır. Yazarın işaret ettiği yer  Karakaya Grup Suyu’nun bulunduğu alandır. Burası da bir baraj değildir.  Gezide birlikte olduğunuzu belirttiğiniz milletvekilinin suda kolibasili olduğu iddiası, tarafımızdan birkaç kez resmi raporlarla aksi ispatlanmıştır.Yazar, gerçek dışı iddiayı daha da ileriye götürmek suretiyle  sudan ölenlerin olduğunu kaleme alarak suyunüzerinden, insan hayatı, toplum sağlığı üzerinden büyük bir yalanın propagandasına aracılık etmektedir.

Trabzon’da 760 bin nüfusa sunulan içme ve kullanma suyunun, mevzuata göre Halk Sağlığı Müdürlüklerince (Tüm İlçeler) tespit edilen numune alma noktalarından  belirli aralıklarla, numune almak suretiyle kontrol ve denetimi yapılmak zorundadır.  Bu kapsamda Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Ortahisar ilçesinde toplamda 252 kontrol izleme, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Akredite Laboratuarında 24 denetim izleme numunesi;  Karakaya Grup İçme suyundan ise aynı kurumlarca 6 denetim izleme 63 kontrol izleme numunesi alınarak denetim yapılmaktadır. Ayrıca TİSKİ Genel Müdürlüğünce de sürekli analiz yapılmaktadır. 32 mahalleye su sağlayan bu sistemde vatandaşa ait yüzlerce özel depo bulunmaktadır. Suyun kesilip geldiği dönemlerde özel depolardan kaynaklı kirlenmeler olabilmekte, bunun İdaremizce denetimi mümkün olmamaktadır.Tüm bu tahliller Trabzon il genelinde TİSKİ tarafından halka arzedilen suların hiçbirinde sağlığı tehdit edecek bir durumun olmadığını net olarak ortaya koymaktadır. Gerek Atasu Barajı suyu gerek Karakaya suyu ve gerekse Trabzon’un 18 ilçesinde TİSKİ tarafından halka arzedilen diğer sular, raporlarda görüldüğü gibi sağlıklıdır..

 Üç ayrı kurumun sürekli olarak yaptığı tahlillerde suların temiz olduğunun raporlarla ortaya konmasına rağmen gerçek dışı ifadede bulunan yazarın bilgi zehirliliği gerçekleştirmeye çalışmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Yaygın basında köşe sahibi bir kişinin toplumun tamamının kullandığı bir suyla ilgili ölümlerin olduğunu yazabilmesi sorumsuzluğun ve bilgi eksikliğinin en bariz örneğidir.

Yazıda Uzungöl’de doktor olmadığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Uzungöl’de turizm sezonunun başladığı Mayıs ayından sezonunun bittiği Kasım ayına kadar bir doktor poliklinik hizmeti vermekte ayrıca aynı tarihlerde 112 Acil servis de 24 saat aktif görev yapmaktadır. Ayrıca yıl boyunca bir aile hekimi de yarım gün  Uzungöl’de çalışmaktadır.

 Yazıdaki  ‘Son yıllarda hizmetlerinden çok mal varlığıyla gündeme geliyor. Şimdide 17 katlı yaptıracağı bina gündemde’  yalanı ile hem yazar hem de kamuoyu aldatılmıştır. Emsal dışı  yüksek katların ortaya koyduğu beton yığınlarına  karşı savaş açmış olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben, bu iftirayı atanları ispata davet ediyorum. İspat etmeyenler müfteridirler. Varsa öyle bir inşaat yarısını yazara hediye edeceğim.

Yazıda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Botanik Park ile Vakfıkebir’de yapılacak olan bir parkın yapım işini AK Parti İl Başkan Yardımcısı Arzu Yalçınalıp’in  sahibi olduğu şirketin aldığı iddiası iftiradır. Yazarın 10 dönümlük botanik park dediği alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından 103 dönümlük alana yaptırılan Trabzon Botanik’tir. Bu yatırımın  ne projesi nede yapımı iddia edildiği gibi  Mim İnşaat ve Mimarlık Şirketi tarafından yapılmamıştır.  Trabzon Botanik’in Projesi ihale sonucu Haanefirması tarafından 146.000 TL’ye yaptırılmıştır. Yapımı da  ihale sonucu en ucuz  bedel olan 7.810.136 TL teklifte bulunan  Çapa İnşaat Nakliyat Haf.Tic.Ltd firmasına ihale edilmiştir. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sayın Arzu Yalçınalp’in ve eşinin her iki firmada da bir ortaklığı bulunmamaktadır.

Vakfıkebir’de sözü edilen  parkın projesi  Vakfıkebir Belediyesi tarafından hazırlanmıştır. Projenin hazırlanmasından sonra ilgili Belediye tarafından parkın ihalesi ve finansmanı Büyükşehir Belediyesi’nden talep etmiştir. Halen park ihale edilmemiştir.  Projesi henüz tamamlanmayan bir yerin yapımına başlanması da mümkün değildir.  Bu durum da yazarın haber kaynaklarının  yalana dolana dayanarak kamuoyunu nasıl yanılttığını ispatlamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler