İŞKUR’dan Engellilere Hibe Destek

İŞKUR’dan Engellilere Hibe Destek

Akçaabat yaşayan engelli Bağımsız Denetim Uzmanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Cengiz Türk’ün işyerini Türkiye İş Kurumu hibe desteği ile kurdu.

İşyeri açılışına Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Aslan, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Türkiye İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Aslan, iş kurmak isteyen bütün engellileri Türkiye İş Kurumu’ma davet etti. Başkanı Mehmet Aslan yaptığı açıklamada, engelli çalıştırmayan işverenlerden kesilen idari para cezaları fonundan 2014 yılında başlattıkları çalışma ile kendi işinin patronu olmak isteyen en az yüzde 40 oranında engellilere toplam 36 bin TL hibe verdiklerini belirterek” Bu kapsamda bugüne kadar 127 projenin kabul edildi. İşyerinin kuruluş işlemleri için 2 bin TL, bir yıllık işletme giderleri için 4 bin TL ve işyerinin kurulması için gerekli malzemeler içinde 30 bin TL hibe veriyoruz ”dedi.

Aslan; Engellilerin önündeki engelleri kaldırdıklarını bu kapsamda engellilere mesleki eğitimler yoluyla meslek öğrettiklerini,  girişimcilik eğitimleri ile iş kurma fikirlerini geliştirdiklerini ve işe yerleştirmede aracılık yaptıklarını aktaran Aslan, engellilere yönelik faaliyet yürüten kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kurumlarını birlikte işbirliğine çağırdı.

Engelliler tarafından hazırlanacak projelerin 28 Haziran 2015 tarihine kadar bulundukları ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine teslim edilmesi gerekmektedir. Yılda iki defa sunulan projelerin nasıl hazırlanacağı ise İŞKUR’un internet sayfasında yer almaktadır.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler