İmar Barışı Anlatıldı

İmar Barışı Anlatıldı

İmar Barışı Anlatıldı

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel’in de katıldığı İmar Barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Akçaabat Erol Günaydın Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vedat Çiftçi tarafından vatandaşlara imar barışı kanunundan yararlanabilmeleri için sistem hakkında verildi.

DEVLETLE İHTİLAFLARI ORTADAN KALDIRACAK

Konuşmacılar tarafından imar barışı yasasından vatandaşların nasıl yararlanacağı, hangi hususların İmar Affı konusuna girdiğini anlatıldı. Toplantıda bu kanunun imar affı olmadığı, vatandaşların devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmak amacı olduğu ifade edildi. 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıların İmar Barışı kapsamında olduğunun altı çizildi.

akcaabat-imar-barisi1.jpg

BAŞVURULAR 31 EKİM’DE SONA ERİYOR

İmar Barışı’ndan faydalanan ve yapı kayıt belgesi alan yapıların kazanım olarak elektrik, su ve doğal gaz bağlanabileceğini, binalar için yıkılma endişesinin son bulacağı anlatıldı. Vatandaşların kendi rızası ile müracaatı ve kendi beyanı esas alınacağı, müracaatların e-devlet sistemi üzerinden veya Bakanlığın yetkilendireceği kuruluşlara başvurularak yapılacağı ve başvuruların e-devlet sistemi üzerinden takip edilebileceğine değinildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri yetkilileri başvuruların 2018 yılı Haziran ayı içerisinde başladığını, 31 Ekim 2018 tarihine kadar süreceğini söylerken, para yatırma süresinin de 31 Aralık 2018 tarihinde sona ereceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler