İmam hatipliler buluştu

İmam hatipliler buluştu

Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu ve Sarıtaş İmam Hatip Ortaokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte imam hatipliler buluştu.

Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu ve Sarıtaş İmam Hatip Ortaokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte imam hatipliler buluştu. Geleneksel hale getirilmesi planlanan “İmam Hatipliler Buluşuyor” isimli etkinlik  Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğin amacı “Akçaabat'ın yetiştirdiği, ülkemizin önemli makamlarında gelmiş ve imam hatip kültürüyle yoğrulmuş insanlarla Akçaabat halkını ve özellikle de öğrencileri buluşturarak bu insanların tecrübelerinden Akçaabat halkının ve özellikle de ülkemizin geleceği olan öğrencilerin yararlanmasını sağlamak.” olarak açıklandı.

Çanakkale Şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak Kur’ân-ı Kerim okundu.

Toplantıda daha sonra Akçaabat İmam Hatip Lisesi mezunlarından Talim Terbiye Kurulu İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Bekir Şirin ile eski Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, tecrübelerini paylaştıkları bir söyleşi gerçekleştirildi.

İlk konuşmayı yapan Akçaabat İmam Hatip Lisesi’nin 1989 yılı mezunlarından Bekir Şirin,  imam hatipli olmanın çok özel bir duygu olduğunu, belirterek şunları söyledi:

“İmam Hatip kültürü insana ilave özellikler ve sorumluluklar katıyor. İmam hatip okullarında okuyan öğrenciler bulundukları her yerde her zaman örnek olmaları gerekiyor. İmam hatipli öğrenciler her alanda kendilerini yetiştirmeli ve hedeflerini büyük tutmalılardır.”

Akçaabat İmam Hatip Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra lisans eğitimi için gittiği Ankara’da meslek hayatını devam ettiren Mehmet Baş ise kendilerinin öğrenci oldukları dönemle bugünü kıyaslayarak, “Günümüzde ülkenin ve öğrencilerin imkânları çok iyi. Biz imkânsızlıklar içerisinde çok çalışarak başarılı olduk. Ama imkanlar ne kadar iyi olursa olsun çalışmadan başarılı olunamaz. Başarılı olmak için öncelikle iyi bir hedef belirlenmesi ve bu hedefe ulaşmak için çok çalışılması gerekiyor. Başarıya ulaştıktan sonra da bu devlete, bu millete hizmet etmenin her Müslüman Türk çocuğunun en önemli görevidir.”

Panelin sonunda konuşmacılara teşekkür edilerek Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan ebru çalışmaları hediye edildi.

imam-hatip-bulusmasi.jpg

Etkinlikte Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, Belediye Meclisi Üyesi Sami Üçüncü, Milli Eğitim Şube Müdürleri Derya Bostan, Hüseyin Demirci ve Muhammet İkinci, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Beşikdüzü Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Salih Altın ve Akçaabat İmam Hatip Lisesi’nin eski müdürlerinden Miktat Eyüpoğlu başta olmak üzere çok sayıda imam hatip mezunu da hazır bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler