İlk Yardımı Öğrettiler

İlk Yardımı Öğrettiler

İlk Yardımı Öğrettiler

Yeni adı İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan Akçaabat Sağlık Meslek Lisesi’nin öğrencileri “İlk Yardımı Öğren, Bir Hayat Da Sen Kurtar” isimli projelerini uygulamaya koydular.

Ülkemizde ilk yardım konusunda eğitilmiş kişi sayısının az olması nedeniyle, toplumda lider konumda bulunan kişileri ilk yardım sertifikası alma konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan okul öğrencileri, projelerini Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na gerçekleştirdikleri ziyaretle hayata geçirdiler.

İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle başlayan bilgilendirme çalışmalarında kurumunun seçilmiş olmasından ötürü mutluluk duyduğunu belirten Oda Başkanı Yaşar Sivrikaya, kendisinin de temel yaşam desteği konusunda öğrenmek istediği çok şey bulunduğunu söyledi.

Oda olarak projelerine destek veren Sivrikaya’ya teşekkür eden İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuran Demirbaş, Elimizdeki araç, gereç ve dokümanlarla ilgili kişileri ilk yardım konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. 40 dakikalık programlarla hem ilk yardım konusunda yanlış bilinenleri anlatıyoruz, hem de uygulamalı olarak doğruları gösteriyoruz.” dedi.

İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başlattığı proje üç aylık bir zaman diliminde uygulanacak.

akcaabat-saglik-meslek-lisesi.1jpg-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler