İlk Maç 19 Ağustos'ta

İlk Maç 19 Ağustos'ta

Trabzonspor ilk maçını 19 Ağustos'ta İngiltere'de oynayacak, rövanş maçını 26 Ağustos'ta Trabzon Avni Aker Stadı'nda oynayacak.

 

Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda İngiltere'nin Liverpool takımı ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 83. maçında İngiliz devi ile 34 yıl aradan sonra tekrar karşı karşıya gelecek.

Avrupa arenasında ilk maçına 1976-77 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası olan şimdiki adıyla Şampiyonlar Ligi'nde İzlanda'nın Akrenas takımı karşısında çıkan Karadeniz Temsilcisi, bugüne kadar oynadığı 82 maçta 32 galibiyet, 18 beraberlik ve 32 de mağlubiyet aldı. Trabzonspor kendi sahasında oynadığı maçlarda Avrupa'nın köklü kulüplerini yenmeyi başardı. Liverpool, Inter, Barcelona, Olimpik Lyon ve Aston Villa gibi takımlar karşısında sahadan galibiyetle ayrılan Bordo-mavili takım 1976 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası maçında eşleştiği Liverpool'u kendi evinde 1-0 mağlup ederken, deplasmanda rakibine 3-0 mağlup olarak elenmişti. Bordo-mavililer, 34 yıl aradan sonra tekrar İngiliz devi Liverpool ile karşılaşacak.

liverpool_trabzonspor.jpg

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'ndaki en büyük başarısı UEFA Kupası'nda oldu. 1994-95 sezonunda 1. turda Romanya'nın Dinamo Bükreş, 2. turda İngiltere'nin Aston Villa takımını eledikten sonra 3. tura yükselmeyi başarmış, ancak 3. turda İtalya'nın SS Lazio takımına elenmişti. Karadeniz ekibi, 1991-92 sezonunda da ilk turda Yugoslavya'nın Hask Gradjanski ve 2. turda Fransa'nın Olimpik Lyon takımlarını elerken, 3. turda Danimarka'nın Kopenhag takımına elenerek kupaya veda etmişti.

Öte yandan Bordo Mavililer, geçtiğimiz yıl UEFA Avrupa Ligi Play-off maçında Fransa'nın Toulouse takımı ile kaşılaşmış ve kendi evinde 3-1 mağlup olduğu rakibini deplasmanda 1-0 mağlup etmesine rağmen elenmişti.

Liverpool Football Club; Merseyside, Liverpool'da kurulmuş İngiltere'nin en köklü futbol kulüplerinden birisidir.Kurulduğu yıl olan 1892 den beri, 5 Avrupa Şampiyonluğu ve 18 Premier Lig Şampiyonluğu ve 7 FA Cup şampiyonluğu elde etmiştir. İngiliz kulüpleri arasında en fazla lig şampiyonluğu olan iki takımdan biri (Manchester United) ve toplamda en fazla sayıda kupası bulunan kulüptür.Kulübün stadyumu 45,362 kapasiteli Anfield stadyumudur.

1985 yılında kulüp tarihinin en büyük trajedisini yaşamış ve Avrupa Kupası finalinde Juventus'la oynanan maçta çıkan ve tarihe Heysel Faciası olarak geçen olaylarda kulüp ve taraftarları sorumlu tutulmuştur. Bu olay sonrası UEFA tüm İngiliz kulüplerini Avrupa kupalarından beş yıl süreyle men etmiştir. Liverpool'a ise önce on yıl ceza verilmiş daha sonra yapılan itirazlarla bu ceza 6 (altı) yıla indirilmiştir.

ALDIĞI BAŞARILAR
18 kez Premier Lig şampiyonluğu

4 kez İkinci Lig şampiyonluğu

1 kez Lancashire Lig Kupası

7 kez FA Cup

7 kez Lig kupası

1 kez İngiltere Kupası

5 kez UEFA Şampiyonlar ligi şampiyonu

4 kez UEFA Kupası

6 kez UEFA Süper Kupası

Trabzonspor 1976-1977 sezonunda ozaman ki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Liverpool ile eşleşmiş, rakibini evinde 1-0 yenerken Liverpool'a o sezon tek yenilgisini tattırmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor