Hotaman'dan Çok Özel Açıklamalar

Hotaman'dan Çok Özel Açıklamalar

Hotaman'dan Çok Özel Açıklamalar

Akçaabathaber.com haberidir.

Akçaabat'ta bulunan Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi'nden ayrılarak Akçaabat Muhtarlar Derneği adı altında yeni dernek kurulmuştu.  Yapılan kongre ile bu derneğin başına getirilen Ömer Hotaman, son dönemde sıkça dillendirilen Akçaabat'ı böldünüz  ifadelerine katılmadığını ve her an bir çatı altında birleşmeye hazır oldukları ifade etti.

Akçaabathaber.com'a özel açıklamalarda bulunan Hotaman, biz Akçaabat'ta bölelim, dernek başkanı olalım, makam mevki edinelim gibi gayemiz asla ve asla olmadı. Peki neden oldu böyle, Şimdi bunları olduğu gibi çıkıp insanlara anlatırsak bazı insanların şevki ve gururu kırılabilir. Ancak çok nedenleri var. 2014 Büyükşehir belediye seçimlerine hazırlanıyoruz. Çıkıyor bizim muhtarlar derneği başkanımızı 108 muhtarın hiçbiriyle istişare yapmadan, herhangi bir belediye başkan adayına 108 muhtar ile senleyiz diyor. Bizimle hiç istişare yapmadan bunu yapıyor. Akçaabat'ta bir kimseye karşı olduğumdan bu ifadeyi kullanmıyorum. Ancak bizim üzerimizden bir yerlere gelirken bizleri ezmemesi açısından. Burada dikkate alınmayan 108 muhtardır."dedi.

muhtarlar-dernegi-baskani-omer-hotaman.jpg

Seçimlere 1 Ay Kala Seçim Neden?

Başkan Hotaman, Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi'nin yerel seçimlere 30 gülü kala seçim yapmasına anlam veremediğini de ifade ederek "Yerel seçimlere 31  gün var ve çıkıyor kongre yapıyor. Bu nedir, yangından mal mı kaçırıyoruz. Seçimlere daha 30 gün var. kimizi kazanacak, kimisi kaybedecek veya aday olmayacak. Yönetimindeki bazısı seçimi kaybediyor, bazısı aday olmuyor. Bir de kendisi 6 kişi muhtar değil" dedi.

Şimdi biz bu derneği neden kurduk. Cumhurbaşkanlığına ziyarete gidiliyor. Kim gidiyor, konfederasyona üye olan muhtarlar gidiyor. Eyüp Başkanım, gel buraya, topla bizi bir araya. Bizim olduğumuz bu derneği bize bir anlat. Bir de konfederasyonu anlat. Bir seçim yapalım, açık. Var mısınız yok musunuz burada diye. Diğer konfederasyonu kurduran Cumhurbaşkanımızdır. Orda olmayı ilk ben kabul edeceğim. Sonrasında bakalım ne olur. 3 Kere Ankara'ya gittik, ama Ankara'da biz genel merkezin neresi olduğunu bilmiyorum. ben niye aidat ödeyeceğim ki oraya" şeklinde konuştu.

Biz bu işe nerden kalktık.

Akçaabat'ta Hükümet konağının yanından geçerken bir kaç muhtar arkadaş konuşuyor. ben de yanlarına gittim hayırdır bir sorun mu var dedim. Bana Ortahisar Muhtarlar Derneğine katılacağız şeklinde açıklama yaptılar. ben buna kesinlikle karşı çıktım Olmaz dedim. Bazı nedenleri ortaya koyunca haklı olduklarına karar verdim.  Ama asla buradan başka bir derneğe üye olmalarına razı olmam dedim. Sonra bu meseleyi Akçaabat belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan'a da aktardık. O da bunu kabul etmedi" dedi.

Sorunları Gedikli ile süreki görüştüğünü ancak sonuç alamadığını ifade eden Hotaman "ben orada yöneticiyim ve Eyüp başkana sürekli anlattım. Bu milletin önüne geçelim ve bu işi durduralım dedim. 73 muhtarımız var ve 20 muhtar bu derneğe üye değil. gel bunların yanına gidelim ne dertleri var, neden üye olmuyorlar konuşalım dedim. Her gün benim işyerimin önünden geçiyor ve ben buna bu sorunları anlatıyorum. Sonra bir de duydum ki bu 20 muhtar kendi aralarında bir dernek kurarak federasyona katılacaklar, ne dedimse olmadı" dedi.

Dernek Kurmak mecbur kaldıklarını ifade eden Hotaman "Bu şekilde olunca dernek kurmanın mecburiyet olduğuna karar verdik ve Akçaabat Muhtarlar Derneği'ni kurduk. Şimdi buradan da belirtiyorum. Bizi temsil edecek seçilmiş bir insan olsun. Ben başkan adayı olmayacağıma da söz veriyorum. Seçilmiş bir arkadaşımızla bu işi devam ettirelim" şeklinde konuştu.

Akçaabat'ta bir çift başlılık oluştu. 2 farklı dernek var. Bunu nasıl ortadan kaldırmalıyız, bu yönde çaba harcayan oldu mu şeklinde yönelttiğimiz soruya Hotaman "En son şöyle bir şey duydum. Onların kongresi günü bunu Kooperatif Başkanı bu konuyu gündeme getirdi. Buradan bu duyarlılığından dolayı başkan Bulut'a teşekkür ediyoruz." dedi.

Her türlü birleşmeye hazır olduklarını da bileştiren Başkan Hotaman "Biz bu derneği kurduk. İsmi de Akçaabat Muhtarlar Derneği. Bu dernek adı altında her türlü birleşmeye biz hazırız. Biz Akçaabat Muhtarlar Derneği adı altında bir dernek kurmuş ve hata etmişsek biz geri çekiliyoruz. Buyurum siz gelin, her türlü maddi ve manevi yardımda da varız diyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler