Horon Öğreniyorlar

Horon Öğreniyorlar

Akçaabat Belediyesi ilçemizin önemli özelliklerinden biri olan ve son zamanlarda büyük düşüş gösteren ve oyuncu yetiştirmede zorlanan halkoyunlarına el attı. Yeniden yapılanma yönünde çalışmalar başlatıldı.

 

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce başlatılan ve 10 gündür devam eden müracaatlar sonucu başvuruda bulunan öğrenciler, usta öğretici Volkan Küçük nezaretinde Akçaabat Folklor Derneği’nin salonunda çalışmalara başladı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren usta öğretici Volkan Küçük, "Şu anda müzisyen ve salon sıkıntımız yok. Başta belediye yetkilileri olmak üzere, halk eğitim, Akçaabat Folklor Derneği ve Akçaabat Lisesi arasında güzel bir birliktelik görüyorum. Neredeyse bitme noktasına gelen folklorumuza kurumlar tarafından el atılmıştır. Akçaabat lisesi bizim pilot okulumuzdur. Oradan yetişenleri bir üst kurumlara hazırlayacağız. Şimdilik ailelerden de destek bekliyoruz. Bizlere görev verenleri mahcup etmeyeceğiz. Güzel bir kadro yakaladık, bu birlik beraberlik devam ettiği sürece halkoyunlarına olan ilgi daha da artacaktır ve özlenen yerine tekrar gelecektir"dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kültür Sanat