Hizmet İçin Toplandılar

Hizmet İçin Toplandılar

Akçaabat İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Eylül ayı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

 

Birlik üyesi olan olan 5 il genel meclisi üyesinden 4’ü ve 50 köy muhtarından 39’unun hazır bulunduğu Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’ndaki genel kurula “Birlik Başkanı” sıfatıyla Kaymakam Erol Özkan yönetti.

Verilen teklif üzerine oy birliğiyle alınan karar uyarınca genel kurulda katiplik görevini Kirazlık Muhtarı Mehmet Kahriman ile Kuruçam Muhtarı Orhan Altuntaş yaptı.

Genel kurul toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin Kenan Haçkalı, İrfan Çelik, Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ve Emin Zurnacı’dan oluşan 4 İl Genel Meclisi üyesi de hazır bulunurken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Kırali ise toplantıya katılmadı.

Toplantıda üyelerin haricinde Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ile Akçaabat Sebatspor Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Birincioğlu da hazır bulundu.

Tüzüğün, birliğin görevlerini tanımlayan 3. Maddesinin b fıkrasının değiştirilmesiyle ilgili yapılan teklifin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından gündemdeki ilk seçime geçildi.

Gizli oy usulüyle yapılan oylamada Birlik 1. Başkan Vekilliği’ne 33 oy alan İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Birlik 2. Başkan Vekilliği’ne de 17 oy alan İl Genel Meclisi Üyesi Emin Zurnacı seçildi.

Katip üyelikler için yapılan seçimde de 34 oy alan Demirkapı Muhtarı Nazım Öztürk ile 27 oy alan Sarıca Muhtarı Emin Turna katip üye olarak seçildi.

26 Ağustos 2009 tarihli Birlik Encümeni kararı ile kabul edilen 2010 yılı yatırım programının esaslarını belirleyen 6 maddelik plan ile yine aynı tarihli Birlik Encümeni kararı ile kabul edilen 2010 yılı çalışma programının esaslarını belirleyen 7 maddelik plan genel kurulun oyuna sunularak oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra geçilen gündem maddesinde ise birliğin 2010 yılı bütçesi oya sunuldu. Özel İdare Müdürü Mehmet Kaba’nın “Birlik Müdürü” sıfatıyla madde madde okuduğu gelir ve giderli olarak 4 milyon 140 bin lira tahmin edilen bütçe de oy birliğiyle kabul edildi.

Birlik genel kurulunun son gündem maddeleri ise komisyon üyelikleri için seçim yapılmasıydı.

Seçimlerde komisyonlara seçilen muhtarlar şunlar:

Bütçe Komisyonu: Muhammet Bozali (Kaleönü), Ali Bayram (Tatlısu).

Milli Eğitim Komisyonu: Mustafa Topal (Çukurca), Mustafa Topal (Ortaalan), Osman Bayraktar (Ambarcık).

Bayındırlık Komisyonu: E-rol Ertem (Yeşilyurt), Muhammet Misir (Çınarlık), Salih Mumcu (Meydankaya).

Tarım Komisyonu: Yaşar Ulusoy (Uçarsu), Kemal Taflan (Esentepe), Hasan Çapkınoğlu (Akören).

Kültür Komisyonu: Alahittin Kalaycı (Arpacılı), Yusuf Sevim (Eskiköy), Selim Akkol (Sertkaya).

Seçimlerin ardından gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde söz alan olmazken; Kaymakam Erol Özkan yaptığı kapanış konuşmasında toplantıya katılan tüm birlik üyelerine teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler