Hıdrellez Kutlandı

Hıdrellez Kutlandı

Akçaabat Belediyesi tarafından organize edilen ve son yılların en kalabalık geçen “Hıdrellez Şenliği” kutlandı.

 


Yöremizde her yıl geleneksel olarak Mayıs ayının altıncı günü yapılan Hıdrellez Şenliği’ne, bu yıl çocuklara yönelik uçurtma şenliği de eklenerek Akçaabat Sahil Park’ta büyük bir kutlama yapıldı.

hidirellez.jpgKutlamalara halkın ilgisi yoğundu. Aileler hem eğlendiler, hem de evlerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri, sahil parkta çimenlerin üzerinde kurulan yer sofralarında güle oynaya yiyip içtiler. 

Saat 14.00’da başlayan etkinlikte davul-zurna ve kemençe hiç susmadı. Serdar Pul, Kemal Bilazer ve Faruk Şahin’nin katılımıyla türküler okundu, kemençe, davul-zurna eşliğinde halk horonu kuruldu ve saatlerce erkeği, kadını, yaşlısı, genci tüm herkes el ele kol kola horonlar oynadı. Sahil parkın her bir köşesi neşeli insanlarla doluydu. Çocuk parkları, çay ocakları, dondurma satıcıları ve oradaki herkes çok memnundu. Sahil yürüyüş bandında kalabalıktan ötürü yürümek zaman zaman zorlaştı. Hıdrellez'in pazar gününe denk gelmesi, diğer il ve ilçelerden sahildeki lokantalara yemeğe gelen misafirlerin de katılımı ile adeta bahar bayramı havasında geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat